Γιώργος Λιάπης: Η Θεσσαλονίκη στα φτερά της SKY express

Γιώργος Λιάπης: Η Θεσσαλονίκη στα φτερά της SKY express

Αισιοδοξία για την ανάκαμψη των αερομεταφορών από τη θερινή περίοδο του 2021 εκφράζει o κ. Γιώργος Λιάπης, Γενικός Διευθυντής της SKY express, της εταιρείας που μέσα στην κρίση της πανδημίας προμηθεύτηκε με ίδια κεφάλαια έξι ολοκαίνουργα Airbus A320neo, ανοίγοντας τα φτερά της για νέους προορισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό και ενισχύοντας παράλληλα τη θέση της Θεσσαλονίκης στο διευρυμένο πτητικό της έργο.

  • Πότε έγινε η πρώτη σύνδεση Θεσσαλονίκης με Αθήνα με τα νέα Airbus που πήρε η Εταιρεία; Κάθε πότε θα συνδέονται με πτήσεις , τακτικές, οι δύο πόλεις, με το συγκεκριμένο τύπο αεροπλάνου;

«Η SKY express με τη σταδιακή παραλαβή έξι ολοκαίνουργιων Airbus A320neo έχει μπει σε μία νέα εποχή ανάπτυξης. Αυτή η νέα εποχή συνδέεται και με νέους προορισμούς, ανταγωνιστικούς ναύλους και ακόμη πιο προσωποποιημένες υπηρεσίες. Στην κατεύθυνση αυτή, ήταν στρατηγική επιλογή της εταιρείας αυτή η κομβική στιγμή στην πορεία της να συνδεθεί με την Θεσσαλονίκη, η οποία γίνεται αφετηρία στο πτητικό της έργο. Ήδη από τις 14 Δεκεμβρίου, υπάρχει καθημερινή σύνδεση από την Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα, πάντα με Airbus Α320neo και πάντα με την αξιοπιστία των φτερών της SKY express».

  • Πριν εκτελούσε πτήσεις από Θεσσαλονίκη η SKYExpress, για ποιούς προορισμούς και με τι τύπου αεροσκάφη;

«Η SKY express με το πτητικό της έργο συμβάλει στη διασυνδεσιμότητα της ελληνικής επικράτειας, στη σύνδεση των αεροδρομίων της χώρας απ’ άκρη σ’ άκρη. Το «Αεροδρόμιο Μακεδονία» ήταν πάντα για εμάς ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για το πτητικό μας έργο. Ήδη, προσφέραμε σύνδεση σε Κέρκυρα, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο και Σκύρο από την Θεσσαλονίκη με αεροσκάφη ATR 500 όλο τον χρόνο.

«Τώρα και με τις απευθείας πτήσεις προς Αθήνα, η Θεσσαλονίκη ενισχύει ακόμη περισσότερο τη θέση της στο διευρυμένο μας πια πτητικό έργο και οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Βόρειας Ελλάδας αποκτούν ανταγωνιστικά ταξιδιωτικά προϊόντα και τη δυνατότητα μιας συμφέρουσας από κάθε άποψη επιλογής. Στόχος μας είναι να πετάμε σε ακόμη περισσότερους προορισμούς από την Θεσσαλονίκη και ήδη προγραμματίζεται η σύνδεση του «Μακεδονία» με το «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο Κρήτης. Δουλεύουμε σ’ αυτή την κατεύθυνση και σύντομα θα γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις».

  • Mε τα Αirbus που προμηθεύτηκε προφανώς ανοίγει τα φτερά της για διεύρυνση του πτητικού της έργου, νέους προορισμούς κλπ. Παρακαλώ να γίνει μία αναφορά. 

«Η πρόσφατη επένδυση των έξι ολοκαίνουργων Airbus A320neo με ίδια κεφάλαια είναι η καλύτερη απόδειξη της δυναμικής ανάπτυξης της SKY express. Μία ανάπτυξη που στηρίζεται στο ανταγωνιστικό και συμφέρον ταξιδιωτικό προϊόν που προσφέρουμε από κάθε άποψη και στην αυξανόμενη πιστότητα των επιβατών μας.

«Εξελισσόμαστε και εξελίσσουμε συνεχώς τις υπηρεσίες μας, ακριβώς γιατί πιστεύουμε ότι οι επιβάτες αξίζουν ανταγωνιστικά και ποιοτικά ταξιδιωτικά προϊόντα για κάθε περίσταση. Και αυτό αφορά τον επαγγελματία, την οικογένεια, τον φοιτητή, μία προσωποποιημένη επιλογή για κάθε περίσταση. Αυτός είναι ο κορμός της επιχειρηματικής μας φιλοσοφίας. Έτσι και παρά την κρίση που πλήττει τον κλάδο των αερομεταφορών σε παγκόσμιο επίπεδο, εμείς αποφασίσαμε να επενδύσουμε ίδια κεφάλαια για να αυξήσουμε τη δυναμική του στόλου μας.

«Με τα νέα ιδιόκτητα αεροσκάφη και τη σταδιακή παραλαβή τους, διευρύνουμε το πτητικό μας έργο και τους προορισμούς μας. Ξεκινήσαμε με την Θεσσαλονίκη, σειρά έχει η Ρόδος και θα συνεχίσουμε και σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό».

  • Πώς διαχειρίζεται η Εταιρεία την κρίση που προκάλεσε ο covid; Μείωσε προορισμούς; Mείωσε αριθμό πτήσεων; Bλέπει κάποια βελτίωση από τη θερινή σεζόν;

«Η υγειονομική κρίση ήταν μια σοβαρή δοκιμασία για το σύνολο των υπηρεσιών του κλάδου των αερομεταφορών. Την ίδια ώρα, ήταν και ένας καλός δείκτης της ετοιμότητας και της ευελιξίας των αεροπορικών εταιριών να ανταποκριθούν σε συνθήκες κρίσης. Για την SKY express, η περιπέτεια του Covid-19 λειτούργησε συσπειρωτικά σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού και ως επιταχυντής σε επιχειρησιακό επίπεδο. Συσπειρωτικά, γιατί αντιληφθήκαμε από την πρώτη στιγμή και την ένταση και τη διαφαινόμενη διάρκεια της πανδημίας, γεγονός που μας όπλισε με πείσμα να τα καταφέρουμε, να λειτουργήσει όλος ο μηχανισμός του ανθρώπινου δυναμικού -από τους πιλότους, μέχρι το προσωπικό εδάφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους- ως ομάδα που πρέπει να δείξει υπευθυνότητα ακόμη περισσότερο. Επιχειρησιακά, γιατί αναπτύξαμε πολύ γρήγορα εργαλεία,  όπως είναι το πρόγραμμα ενισχυμένης φροντίδας και υγιεινής “Careplane” ή την ειδική πολιτική εισιτηρίων που προβλέπει ακόμη και διάθεση επιπλέον δωρεάν εισιτηρίων με ισχύ ενός έτους, για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και τις αγωνίες του επιβατικού κοινού.

«Οπότε, η μείωση του αριθμού των πτήσεων ήταν αυτή που προκλήθηκε αναγκαστικά από τους περιορισμούς μετακίνησης. Η σύνδεση και στους 34 προορισμούς συνεχίστηκε απρόσκοπτα και στα δύο lockdown και αυτό μία ήταν στρατηγική επιλογή της ίδιας της εταιρείας.

«Για το επόμενο διάστημα, και ειδικά για τη θερινή περίοδο, η εκτίμησή μας είναι ότι θα υπάρξει η ακριβώς αντίστροφη πορεία των όσων έχουμε δει μέχρι τώρα. Οι επιστημονικές εξελίξεις έχουν προχωρήσει σημαντικά, οι άνθρωποι πάντα θα αναζητούν τρόπους ή θα έχουν λόγους να ταξιδέψουν και οι σοβαρές αεροπορικές εταιρείες θα μπορούν να καλύψουν αυτή την ανάγκη.

«Η SKY express είναι βέβαιο ότι και στο δύσκολο από κάθε άποψη 2020, απέδειξε την αξιοπιστία, τη δυναμική, το επίπεδό της. Το 2021 είναι η χρονιά που θα τα διευρύνει όλα αυτά, κερδίζοντας ακόμη μεγαλύτερη πιστότητα επιβατών σε Ελλάδα και εξωτερικό, διευρύνοντας το πτητικό της έργο, κερδίζοντας  ψήφο εμπιστοσύνης στο ελληνικό επιχειρείν και το brand name της χώρας μας».

πηγή: grtimes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια