Θεσσαλονίκη: Δωρεάν μάσκες και αντισηπτικά σε οδηγούς στο κέντρο της πόλης

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν μάσκες και αντισηπτικά σε οδηγούς στο κέντρο της πόλης

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε το Σάββατο τους διερχόμενους οδηγούς σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, στον κόμβο της πλατείας ΧΑΝΘ – ΔΕΘ και στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Με πρωτοβουλία της 2484 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ και του Διοικητή Αριστοτέλη Αποστολίδη, μοιράστηκαν δωρεάν χιλιάδες μάσκες και αντισηπτικά με το μήνυμα «η Ασφάλεια και η Υγεία είναι υπόθεση όλων μας».

Η δράση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σκοπό είχε να ευαισθητοποιήσει περισσότερους πολίτες της Θεσσαλονίκης, για την ανάγκη τήρησης των υγειονομικών υποδείξεων ατομικής προστασίας και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν μάσκες και αντισηπτικά σε οδηγούς στο κέντρο της πόλης, φωτογραφία-1

Ο Διοικητής της 2484 Π.Δ.Ρ. Αριστοτέλης Αποστολίδης δήλωσε σχετικά: «Το διεθνές Ρόταρυ σε κάθε γωνιά του πλανήτη δίνει τη μάχη κατά της πανδημίας, γεγονός που συμβάλλει στον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό, μετά την αποστολή του υγειονομικού υλικού στα νοσοκομεία της περιφέρειας, προγραμματίσαμε κι αυτή τη δράση της δωρεάν διανομής μασκών και αντισηπτικών, που αφορά την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας, για την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, σε μια κοινή προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού στη Θεσσαλονίκη. Είμαστε σε αναμονή έγκρισης από το Διεθνές Ρόταρυ, μιας ακόμη πολύ σημαντικής δράσης, που θα αφορά την περεταίρω ενίσχυση με υγειονομικό υλικό, όλων των νοσοκομείων covid19 της Θεσσαλονίκης».

Σε αυτήν την πρωτοβουλία, παραβρέθηκαν ο προΔιοικητής της 2484 ΠΔΡ Θεόδωρος Ασπασίδης, ο β.Διοικητή και πρόεδρος Δημόσιας Εικόνας της Περιφέρειας Ντίνος Κωστόπουλος και η πρόεδρος του Μητροπολιτικού Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης Νάνσυ Ανοιξά. Στην υλοποίηση του κοινωνικού προγράμματος προσφοράς συμμετείχαν οι Ροταριανοί Όμιλοι, Θεσσαλονίκης, Metropolitan, Καλαμαριάς και «Άριστα Τελείν» καθώς και οι ροταράκτορες Φωτεινή Παπαδήμου Γιώργος Παπαδήμος, Ιωάννα Νεστορίδη, Χρυσούλα Κεχαγιά – Φραγκάλα, Αννέτα Δήμτσα, Αναστάσης Χριστοφής, Αναστάσης Καρατζάς, Αλέξανδρος Παπαναούμ και Κυριακή Σιδερά.

πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια