Ο καιρός μέχρι τα Χριστούγεννα: Λίγες βροχές το Σαββατοκύριακο - Κρύο στα βόρεια βορειοανατολικά στις γιορτές

Ο καιρός μέχρι τα Χριστούγεννα: Λίγες βροχές το Σαββατοκύριακο - Κρύο στα βόρεια βορειοανατολικά στις γιορτές

Ο καιρός σε όλη τη χώρα - Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα - Χιονιάς με κρύο την Πρωτοχρονιά - Από τη Δυτική Κρήτη έως τη Χαλκιδική και από την Αττική έως τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι ζώνες που «πνίγηκαν» από τη βροχή του τετραημέρου

Χριστούγεννα με ήπιο καιρό και χωρίς ιδιαίτερα κρύα, σε αντίθεση όμως με την Πρωτοχρονιά που, όπως εκτιμάται, θα υπερισχύσει ξανά η μεσημβρινή κυκλοφορία, φέρνοντας  χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού, με πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

Για τον καιρό των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, ενημερώνει  πως  ψυχρές αέριες μάζες θα  έρθουν από την Ευρώπη, επηρεάζοντας το κλίμα στη χώρα.

Η τάση που διαμορφώνεται με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα μετεωρολογικά στοιχεία οδηγεί σε έναν ήπιο καιρό τις ημέρες των Χριστουγέννων. Δεν φαίνεται το ίδιο όμως και για την Πρωτοχρονιά μιας και η μεσημβρινή ατμοσφαιρική κυκλοφορία δείχνει να επικρατεί με πολύ κρύο και χιόνια.

Βίντεο καιρού: Παρακολουθήστε την πρόγνωση του καιρού μέχρι κα λίγο πριν τα Χριστούγεννα

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, αναφέρεται και σε ένα ατμοσφαιρικό βουνό - «ομπρέλα» που υψώνεται πάνω από τη χώρα, προστατεύοντάς μας από τις κακοκαιρίες για αρκετές ημέρες, με τις πρώτες εκτιμήσεις να  κάνουν λόγο για ήπιο καιρό τα Χριστούγεννα, ενώ  κρύο με χιόνια  προβλέπονται τις ημέρες πριν την Πρωτοχρονιά.

Δείτε στον χάρτη που ακολουθεί την εκτίμηση του καιρού για τις ημέρες πριν την Πρωτοχρονιά

Ο καιρός μέχρι τα Χριστούγεννα: Λίγες βροχές το Σαββατοκύριακο - Κρύο στα βόρεια βορειοανατολικά στις γιορτές, φωτογραφία-1

Ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα - Αιγαίο με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου 12-15/12/2020 η χώρα μας επηρεάστηκε από έντονο κύμα κακοκαιρίας το οποίο έδωσε σημαντικές και κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και στο Αιγαίο. Περισσότερο επηρεάστηκαν οι περιοχές που εντοπίζονται σε μια ζώνη η οποία εκτείνεται από τη Δυτική Κρήτη έως τη Χαλκιδική και από την Αττική έως τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, και ιδιαίτερα ο νομός Χανίων, το Άγιον Όρος, η Αττική, η Εύβοια, οι Σποράδες, η Λέσβος, η Χίος και η Σάμος. Στο χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται η εν λόγω ζώνη και παρουσιάζονται τα 15 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης της κακοκαιρίας σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ενώ επισημαίνονται και οι θέσεις τους.

Ο καιρός μέχρι τα Χριστούγεννα: Λίγες βροχές το Σαββατοκύριακο - Κρύο στα βόρεια βορειοανατολικά στις γιορτές, φωτογραφία-2

Πηγή: protothema.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια