Θεσσαλονίκη: Μαγεύει η φωτογραφία με τη στολισμένη πλατεία Αριστοτέλους

Θεσσαλονίκη: Μαγεύει η φωτογραφία με τη στολισμένη πλατεία Αριστοτέλους

Φωταγωγήθηκε χθες το δέντρο ύψους 13 μέτρων

Άναψαν χθες το απόγευμα τα λαμπιόνια του ύψους 13 μέτρων χριστουγεννιάτικου δέντρου που βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκης, σκορπίζοντας χαμόγελα αισιοδοξίας εν μέσω πανδημίας σε όσους περνούν από το σημείο. Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου δεν θύμιζε σε τίποτα παλαιότερες εποχές, όπου η εκδήλωση συνοδευόταν από μουσική, τραγούδια, χάπενιγκς του δήμου Θεσσαλονίκης, παρουσία πλήθους κόσμου.

Το χριστουγεννιάτικο σκηνικό στην πλατεία Αριστοτέλους αποτύπωσε ο φωτογράφος Νίκος Αρβανιτίδης με λήψη από drone και η φωτογραφία που δημοσίευσε στη σελίδα του "Nikos Arvanitidis Photography" στο Facebook πραγματικά εντυπωσιάζει.

Φέτος, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διοίκηση του δήμου επιχείρησε μέσα από το φως που δημιουργούν τα χιλιάδες λαμπάκια να αλλάξει τη διάθεση των κατοίκων. Ο φωτισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου, που βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας, είναι ιδιαίτερος, αφού δημιουργήθηκε επί τόπου συγκεκριμένο πρόγραμμα για τη διαχείρισή του (lighting show). Στο δέντρο φέτος υπάρχουν 9.000 λαμπιόνια ενώ είναι πλαισιωμένο από 1.500 λάμπες.Στη γωνία της πλατείας Αριστοτέλους έχει τοποθετηθεί ένα δεύτερο δέντρο, ύψους 16 μέτρων, ενώ από τον χώρο δεν λείπει ούτε η φάτνη. Το σκηνικό συμπληρώνουν οι Κόκκινοι Πύργοι, οι περιμετρικές κατασκευές που αγοράστηκαν πέρσι και μεταποιήθηκαν για τις ανάγκες του φετινού διάκοσμου.

Παράλληλα, για μία ακόμη χρονιά άναψε ο «μπλε» ουρανός στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και τοποθετήθηκαν χρωματιστές τριγωνικές αψίδες στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας, στο ύψος που βρίσκεται το άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου.

Λόγω της πανδημίας, ο δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε και στον στολισμό των νοσοκομείων της πόλης. Ενδεικτικά, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ τοποθετήθηκε ένα δέντρο ύψους δέκα μέτρων, το οποίο φωταγωγήθηκε συμβολικά από τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα, την περασμένη εβδομάδα.

Εκτός από το κέντρο, έμφαση δόθηκε και στις γειτονιές. Σε όλες τις δημοτικές κοινότητες τοποθετήθηκαν χριστουγεννιάτικα δέντρα και νέες φάτνες. Επιπλέον, σε διάφορα σημεία της πόλης, στολίστηκαν πάνω από 50 δέντρα με τον ανάλογο φωτισμό, ενώ λαμπιόνια μπήκαν σε περισσότερους από 30 δρόμους. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να παραδοθεί και ο ημιμόνιμος εναέριος φωτισμός στο Καπάνι.

Πέρα από τον δήμο Θεσσαλονίκης, τα γιορτινά τους «φόρεσαν» από νωρίς και οι υπόλοιποι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος. Δέντρα στις πλατείες και τα δημαρχεία, στολισμένοι δρόμοι συνθέτουν το σκηνικό μιας πόλης που συνεχίζει να δίνει μάχη με την πανδημία του κορωνοϊού.

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια