Αλμυρό κέικ με δαμάσκηνα, φέτα και λιαστή ντομάτα -Πεντανόστιμο σνακ για το γραφείο ή το σπίτι

Αλμυρό κέικ με δαμάσκηνα, φέτα και λιαστή ντομάτα -Πεντανόστιμο σνακ για το γραφείο ή το σπίτι

Η δουλειά τόσο στο σπίτι όσο και στο γραφείο είναι απαιτητική και χρειαζόμαστε ενέργεια αλλά και γεύση.

Ένα σνακ είναι ό,τι πρέπει όταν περνάμε πολλές ώρες στον υπολογιστή. Καθώς, όπως έχουμε ξαναπεί, το σπιτικό είναι πάντα το καλύτερο, μπορείς να φτιάξεις ένα αλμυρό σνακ που θα σε κρατήσει όλη μέρα.

Εμείς δοκιμάσαμε το απίθανο αλμυρό κέικ του Δημήτρη Σκαρμούτσου και ξετρελαθήκαμε. Είναι ιδιαίτερο και πρωτότυπο καθώς περιέχει δαμάσκηνα, φέτα και λιαστή ντομάτα.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αβγά
1 ½ φλιτζάνια του τσαγιού φέτα, σε κυβάκια
2 κ.σ. ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
12 αποξηραμένα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και το γάλα.

Προσθέτουμε το μείγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα τα αυγά, μέχρι να ενωθεί καλά.

Προσθέτουμε τη φέτα, τα δαμάσκηνα, την λιαστή ντομάτα και ανακατεύουμε ελαφρά με κουτάλι.

Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.

Έτοιμο! Καλή απόλαυση!

Πηγή: bovary.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια