Πώς το να κάθεσαι όλη τη μέρα σε καταστρέφει;

Πώς το να κάθεσαι όλη τη μέρα σε καταστρέφει;

Δυστυχώς, η σημερινή κοινωνία έχει αναγκάσει τους ανθρώπους να κάνουν πολύ πιο καθιστική ζωή, σε σχέση με το παρελθόν. Σίγουρα η καθημερινότητα είναι πιο εύκολη σε σχέση με τα παλιότερα χρόνια, που οι άνθρωποι για να βγάλουν τα προς το ζην, έπρεπε να δουλεύουν στα χωράφια όλη μέρα και να κάνουν πολύ δύσκολες δουλειές. Όμως, έχουμε φτάσει πλέον σε ένα επίπεδο, που τα κάνουμε όλα καθισμένοι από την καρέκλα μας, πατώντας ένα κουμπί. Πρέπει να παραδεχτούμε, ότι οι περισσότερες δουλειές πλέον είναι καθιστικές. Όμως το ξέρουμε πολύ καλά, ότι το να καθόμαστε όλη μέρα, μας καταστρέφει.

  1. Οι μύες αδρανούν.

Όταν καθόμαστε, η ηλεκτρική δραστηριότητα των μυών μας ελαττώνεται στο ένα τρίτο από ότι όταν κινούμαστε. Αυτό αμέσως κάνει τους μυς να αδρανούν, να χάνουν τη δύναμή τους, αλλά και τη δυνατότητα να συγκρατούν το σώμα σφιχτό και στη σωστή θέση.

  1. Κίνδυνος για διαβήτη.

Η καθιστική ζωή ευνοεί την εμφάνιση διαβήτη, καθώς τα επίπεδα της ινσουλίνης πέφτουν κατά 40% στον οργανισμό μας, με αποτέλεσμα να μη γίνεται σωστή απορρόφηση της γλυκόζης. Μακροχρόνια καθιστική ζωή μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη τύπου 2.

  1. Αυξάνουν τη χοληστερίνη.

Η καθιστική ζωή οδηγεί σε αύξηση των επιπέδων της χοληστερίνης, της κακής χοληστερίνης, στον οργανισμό και των τριγλυκεριδίων. Αυξημένα επίπεδα χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων, σημαίνει προβλήματα για την καρδιά, το ήπαρ, τις αρτηρίες και κίνδυνο εγκεφαλικού.

  1. Αύξηση βάρους.

Αυτό νομίζουμε πως είναι κάτι που όλοι το ξέρουν. Όταν καθόμαστε και δεν είμαστε σε εγρήγορση, ο μεταβολισμός μας πέφτει κατακόρυφα. Οι ανάγκες του οργανισμού σε ενέργεια σχεδόν μηδενίζονται. Αυτό σημαίνει ότι αν συνεχίσουμε να τρώμε την ίδια ποσότητα τροφής με πριν, θα γίνουν όλα λίπος και θα αυξηθεί το βάρος μας.

  1. Μειώνονται τα επίπεδα οξυγόνου.

Όταν καθόμαστε, το σώμα μας έχει μειωμένη δραστηριότητα. Η απορρόφηση του οξυγόνου από τους μυς μειώνεται δραματικά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ότι, κάθε φορά που θα προσπαθούμε να περπατήσουμε μία μεγαλύτερη απόσταση ή να ανέβουμε σκαλιά, θα κουραζόμαστε και θα λαχανιάζουμε.

Ακόμα κάθεσαι;

πηγή: httsemperlidou.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια