Κορωνοϊός-Μαγιορκίνης: Στη Θεσσαλονίκη ταχύτερη συρρίκνωση της επιδημίας

Κορωνοϊός-Μαγιορκίνης: Στη Θεσσαλονίκη ταχύτερη συρρίκνωση της επιδημίας

Η Θεσσαλονίκη θα φτάσει στα επίπεδα της Αττικής, όσον αφορά το επιδημιολογικό φορτίο, όταν θα έχει λιγότερες από 80 διαγνώσεις ημερησίως, τόνισε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη σημερινή ενημέρωση.

Όπως είπε το 2ο κύμα είναι παγκοσμίως πολύ δυνατό και δύσκολο, ωστόσο στην Ελλάδα συνεχίζεται η μείωση διαγνώσεων.

Στη Θεσσαλονίκη, συγκεκριμένα, είπε ότι παρατηρείται ταχύτερη συρρίκνωση της επιδημίας. «Η συρρίκνωση του επιδημιολογικού φορτίου συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό. Στην Αττική η μείωση παρέμεινε στα 8% με 10% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ η Θεσσαλονίκη φτάνει τη μείωση μέχρι και το 30% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα», παρατήρησε. 

Παράλληλα, παγκοσμίως έχουν καταγραφεί 71 εκατ. διαγνώσεις, ενώ οι ενεργές λοιμώξεις ανέρχονται σε 20 εκατ. Στην Ευρώπη παρατηρείται γενικά σταθεροποίηση.

Για τη θετικότητα ο κ. Μαγιορκίνης, επεσήμανε πως το ποσοστό έχει μεγάλη διακύμανση από μέρα σε μέρα. 

Ειδικά το ποσοστό θετικών είναι υψηλότερο γιατί οι διαγνώσεις αφορούν κυρίως άτομα που είναι πιο πιθανό να είναι θετικά.

Πρόσθεσε, δε, ότι τα στοιχεία για τη θετικότητα θα ανακοινώνεται πλέον από τον ΕΟΔΥ.

Σχετικά με τα εμβόλια, είπε ότι είναι πολύ ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα από τα εμβόλια της Οξφόρδης και της Pfizer/BioNTech.

Τέλος, τόνισε ότι «έχουμε αρκετό δρόμο να διανύσουμε. Η μετάδοση είναι πολύ υψηλή χωρίς τη χρήση μάσκας.

Ο κ. Μαγιορκίνης συμβούλευσε για τις συγκεντρώσεις σε σπίτια ενόψει των εορτών να μην είναι πολλά άτομα, να αερίζονται επαρκώς οι κλειστοί χώροι και οι συναντήσεις καλύτερα να γίνονται σε εξωτερικούς χώρους.

πηγή: skai.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια