Χριστούγεννα: Αυτά είναι τα 5 μέτρα που ανακοινώνονται σήμερα – Τι θα ανοίξει

Χριστούγεννα: Αυτά είναι τα 5 μέτρα που ανακοινώνονται σήμερα – Τι θα ανοίξει

Σήμερα στις 11.00 οι επίσημες ανακοινώσεις από τους Πέτσα και Γεωργιάδη

Επίσημες ανακοινώσεις σήμερα θα βάλουν τέλος στα σενάρια σχετικά με το άνοιγμα καταστημάτων και την άρση του lockdown. Ειδικότερα, σήμερα Παρασκευή στις 11.00 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας θα ανακοινώσει μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, τα μέτρα που θα ισχύσουν ενόψει των εορτών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το «ΣΚΑΪ», οι ειδικοί αποφάσισαν πως μπορούμε να προχωρήσουμε στα εξής τρία μέτρα άρσης περιορισμών

  • Επαναλειτουργία κομμωτηρίων
  • Επαναλειτουργία βιβλιοπωλείων (μικρών συνοικιακών)
  • Αλλά και εμπορικών καταστημάτων με τη μέθοδο του click – away, όπου ο πελάτης τηλεφωνεί, παραγγέλνει και  με ραντεβού μεταβαίνει εκτός του καταστήματος όπου παραλαμβάνει σε δέμα αυτό που ζήτησε. 

Ως πιθανότερη ημερομηνία λειτουργίας του είναι η 14η Δεκεμβρίου, αν και υπήρξαν προτάσεις και για άμεση λειτουργία μέσα στο Σαββατοκύριακο. Η τελική απόφαση της κυβέρνησης θα ανακοινωθεί σήμερα, ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι και χθες εκφράζονταν αντίθετες απόψεις όσον αφορά το οποιοδήποτε άνοιγμα σχετικά με τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία. Μένει να αποδειχτεί αν η περιοχή της Βόρειας Ελλάδας θα αποτελέσει εξαίρεση για το περιορισμένο αυτό άνοιγμα.

Επίσης, πρόκειται να ανακοινωθεί παράταση του απαγορευτικού έως 21/12, ενώ περιορισμοί θα υπάρχουν και καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών. «Παράθυρο» φαίνεται ότι εξετάζεται για τις εκκλησίες. Μέσα στην περίοδο εορτών θα μπορέσουν να γίνουν κάποιες λειτουργίες με εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό πιστών.

Για τις αφίξεις από το εξωτερικό, μειώνεται η περίοδος της καραντίνας των ταξιδιωτών από τις 10 μέρες πιθανόν στις 5, από τις 18/12.

Μεγάλος προβληματισμός υπάρχει στην κυβέρνηση για τις συγκεντρώσεις μέσα στα σπίτια τις ημέρες των εορτών, ωστόσο θα δοθούν διευκρινίσεις από τον κ. Πέτσα.

Κεντρική φωτογραφία: INTIME

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια