Κορωνοϊός: Χίλιοι κομμωτές κουρεύουν παράνομα σε σπίτια στη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός: Χίλιοι κομμωτές κουρεύουν παράνομα σε σπίτια στη Θεσσαλονίκη

Υγειονομική βόμβα οι κομμωτές/ κομμώτριες που εργάζονται παρά τις απαγορεύσεις, ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Κουρέων Κομμωτών Θεσσαλονίκης

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

Της Λεμονιάς Βασβάνη

«Σε μια πόλη που έχει 2000 κομμωτήρια, 1000 κομμωτές εργάζονται στα σπίτια. Η εργασία στο σπίτι είναι κάτι που το έχω καταγγείλει και στο παρελθόν. Το έχω πολεμήσει στα 14 χρόνια που είμαι πρόεδρος Σωματείου Κουρέων Κομμωτών Θεσσαλονίκης. Όταν ήμουν και πρόεδρος Κομμωτών Ελλάδος είχα φτάσει και στα αρμόδια υπουργεία για να καταγγείλω πως η μεγαλύτερη φοροδιαφυγή γίνεται στα κομμωτήρια και στα φροντιστήρια. Χιλιάδες παιδιά βγαίνουν κάθε χρόνο από τις σχολές, αρκετά από αυτά ανέκαθεν δουλεύουν σε σπίτια, αρκετά κομμωτήρια έκλεισαν, και οι εργαζόμενοί τους προτίμησαν να δουλεύουν από το σπίτι, ενώ υπάρχουν και συνταξιούχοι κομμωτές που έχουν επιλέξει αυτό τον τρόπο απασχόλησης. Τώρα όμως με τον κορωνοϊό το να εργάζονται κομμωτές και κομμώτριες αποτελεί μια υγειονομική βόμβα».

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο πρόεδρος του Σωματείου Κουρέων Κομμωτών Θεσσαλονίκης κ. Παύλος Κολοβός μιλώντας για μερίδα κομμωτών/τριων που εργάζονται παράνομα κατά την περίοδο του λοκντάουν.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που σημειώθηκε και κατά το πρώτο λοκντάουν. Όπως εξήγησε ο ίδιος είδε μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων μια πτώση στην πελατεία του κατά 30%. «Αυτός ο κόσμος κάπως βολεύτηκε κατά το λοκντάουν, κάπου αλλού “κόλλησε”, και προτίμησε αυτό τον τρόπο. Είναι μια τραγική κατάσταση και πέρα από το οικονομικό κομμάτι υπάρχει και το υγειονομικό. Ο κόσμος δεν λογαριάζει τίποτα και θέλει να φτιάξει τα μαλλιά του. Αντιλαμβάνομαι πως υπάρχουν πολλοί συνάδερφοι που είναι σε δεινή οικονομική κατάσταση, όμως η μαύρη εργασία δεν είναι λύση, πόσο μάλλον σε εποχή πανδημίας», πρόσθεσε ο κ. Κολοβός.

Εξάλλου ο κ. Κολοβός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και για τα προϊόντα που μπορεί να χρησιμοποιούν μερικοί συνάδερφοί του. «Άλλη δουλειά θα κάνει μια βαφή των 12-15 ευρώ που αγοράζω στο κατάστημά μου και άλλη μια βαφή των 3 ευρώ. Και τα αποτελέσματα φαίνονται μακροχρόνια..», σχολίασε.

Σε κάθε περίπτωση η επαναλειτουργία των κομμωτηρίων είναι κάτι που επιζητάει τόσο ο κλάδος, όσο και οι πελάτες, ειδικά ενόψει των γιορτών που πλησιάζουν. «Ευσεβής μας πόθος είναι να δουλέψουμε ξανά. Περιμένουμε με αγωνία τις επίσημες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση και είμαστε έτοιμοι να πιάσουμε ξανά τα ψαλίδια, να κάνουμε βαφές και χτενίσματα», σημείωσε ο κ. Κολοβός. Εξάλλου πρόσθεσε πως «τα οικονομικά των κομμωτών, όπως φυσικά και πολλών άλλων επαγγελματιών, είναι σε άσχημη κατάσταση. Είμαστε 40 μέρες κλειστά και τα έξοδα τρέχουν. Επίσης μόνο ένα 30% των συναδέρφων μας πήραν το επίδομα».

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια