Θεσσαλονίκη: Ρύπανση του περιβάλλοντος από βυρσεδεψίο που είχε σφραγιστεί (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Ρύπανση του περιβάλλοντος από βυρσεδεψίο που είχε σφραγιστεί (ΦΩΤΟ)

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος δύο ατόμων για υπόθεση περιβαλλοντικής ρύπανσης στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Οπως αποδείχθηκε, το βυρσοδεψίο στην περιοχή της Σίνδου στην Θεσσαλονίκη συνέχισε να λειτουργεί και να προκαλεί ρύπανση, παρότι είχε προσωρινά σφραγιστεί.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: “Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε βάρος δύο (2) 61χρονων ημεδαπών, για αδικήματα που αφορούν στην παραβίαση της Νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος και στην παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η Αρχή, έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε επιχείρηση βυρσοδεψίας σε περιοχή της Σίνδου.

Ειδικότερα, έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα και υπαλλήλου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος (Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης), στην προαναφερόμενη επιχείρηση, με διαχειριστή και συνδιαχειριστή τους δύο 61χρονους, διαπιστώθηκε ότι η δραστηριότητα βυρσοδεψίας της εταιρείας, διεξαγόταν κανονικά, ενώ είχε εκδοθεί απόφαση προσωρινής παύσης λειτουργίας της και πρακτικό προσωρινής σφραγίσεως του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της, από την αρμόδια Αρχή.

Θεσσαλονίκη: Ρύπανση του περιβάλλοντος από βυρσεδεψίο που είχε σφραγιστεί (ΦΩΤΟ), φωτογραφία-1

Επιπλέον, από την αυτοψία περιμετρικά της δραστηριότητας, στα όμορα με αυτήν οικόπεδα και κοινόχρηστους χώρους, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν λιμνάζοντα υγρά απόβλητα με έντονη δυσοσμία, τα οποία εξέρχονταν από το εσωτερικό του κυρίως κτιρίου και τα οποία προέκυψε από τις σχετικές χημικές αναλύσεις ότι πρόκειται για βυρσοδεψικά απόβλητα.

Τέλος, από την αστυνομική έρευνα προέκυψαν ως χρόνοι εκροής των υγρών αποβλήτων της παραγωγικής διαδικασίας προς το εξωτερικό περιβάλλον και τους γειτνιάζοντες με αυτήν υπαίθριους χώρους, από τα οποία προκαλούταν περιβαλλοντική ρύπανση, τα χρονικά διαστήματα: Ιούλιος έως Αύγουστος του 2019 και Αρχές Ιουνίου έως αρχές Σεπτεμβρίου 2020.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα”.

Θεσσαλονίκη: Ρύπανση του περιβάλλοντος από βυρσεδεψίο που είχε σφραγιστεί (ΦΩΤΟ), φωτογραφία-2

Πηγή: thes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια