Η εισήγηση για Θεσσαλονίκη: Να μην αρθεί καμία απαγόρευση – Κλειστά καταστήματα

Η εισήγηση για Θεσσαλονίκη: Να μην αρθεί καμία απαγόρευση – Κλειστά καταστήματα

Lockdown χωρίς την παραμικρή χαλάρωση, με κλειστά καταστήματα λιανικού εμπορίου και απαγόρευση κυκλοφορίας για τη Θεσσαλονίκη είναι αυτή τη στιγμή το επικρατέστερο σενάριο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του TyposThes.

Ειδικότερα, πηγή του TyposThes αναφέρει πως «ακόμη και αν ανοίξουν τα καταστήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα, η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία εξακολουθούν να βρίσκονται στο κόκκινο και δεν πρόκειται να ανοίξει τίποτα». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το σενάριο εργασίας της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή είναι ένα μερικό άνοιγμα για κάποια καταστήματα, ωστόσο, η περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας φαίνεται να εξαιρείται καθώς η πίεση στο Σύστημα Υγείας παραμένει υψηλή και το επιδημιολογικό φορτίο μειώνεται μεν, με αργούς ρυθμούς δε.

«Ένα άνοιγμα μπορεί να ανακόψει την μείωση που βλέπουμε, μείωση που ήρθε με πάνω από ένα μήνα lockdown και μάλιστα ενώ οι καιρικές συνθήκες γίνονται χειρότερες και μπαίνει ο χειμώνας», αναφέρει η πηγή του TyposThes.

Μάλιστα, ενδεικτικό της κατάστασης είναι και η προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα να χαμηλώσει τις προσδοκίες για άνοιγμα της αγοράς με σημερινές του δηλώσεις. «Δεν θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί είχαν φανταστεί», δήλωσε σήμερα το πρωί ο Στ. Πέτσας, συμπληρώνοντας πως μετά τις εικόνες συνωστισμού σε άλλες χώρες, Αγγλία και Γαλλία, οι λοιμωξιολόγοι είναι επιφυλακτικοί ως προς το παραμικρό άνοιγμα. Οι ανακοινώσεις, επίσημα, θα γίνουν μέχρι το Σάββατο.

Να σημειωθεί πως υπέρ της ουσιαστικής παράτασης του lockdown έχουν ταχθεί επιστήμονες και τοπική αυτοδιοίκηση της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως όταν ανοίξουμε θα πρέπει να γίνει με ασφάλεια.

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια