Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία γιατρών και νοσηλευτών για την κατάσταση στα νοσοκομεία – “Δεν ξέρουμε πόσο θα αντέξει το προσωπικό”

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία γιατρών και νοσηλευτών για την κατάσταση στα νοσοκομεία – “Δεν ξέρουμε πόσο θα αντέξει το προσωπικό”

Κραυγή αγωνίας υψώνουν σήμερα νοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτές έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη.

Μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης αλλά και εκπρόσωποι του νοσηλευτικού προσωπικού συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά στο “Ιπποκράτειο“, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την πίεση που υφίσταται το δημόσιο σύστημα υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία γιατρών και νοσηλευτών για την κατάσταση στα νοσοκομεία – “Δεν ξέρουμε πόσο θα αντέξει το προσωπικό”, φωτογραφία-1

Μεταξύ άλλων ζητούν ενίσχυση του ΕΣΥ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινών, δωρεάν μαζικά τεστ για όλους, γενναία χρηματοδότηση του εθνικού συστήματος Υγείας, καθώς και δώρο εργαζομένων για όλους.

“Σε όλη την υγεία θρηνούμε 11 συναδέλφους μέχρι σήμερα πάρα πολλοί νοσούν σε όλα τα νοσοκομεία, ένα ακόμη ζήτημα που επιβαρύνει τη λειτουργία των νοσοκομείων καθώς απουσιάζουν πάρα πολλοί συνάδελφοι. Η επιβάρυνση του προσωπικού είναι ένα ζήτημα που δεν ξέρουμε πόσο θα αντέξει”, τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του Ιπποκράτειου, Χρήστος Τζελέπης.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΕΝΙΘ, Γιάννης Κούτρας αναφέρθηκε και εκείνος στις απώλειες εργαζομένων στα νοσοκομεία και τόνισε ότι θα συνεχίσουν να διεκδικούν άμεσες προσλήψεις, ενώ δήλωσε ότι η πίεση παραμένει στο εθνικό σύστημα υγείας καθώς και μέχρι και σήμερα νοσηλεύονται περίπου 200 ασθενείς με Covid-19.

Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.

πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια