Το φυσικό αέριο φτάνει σε περιοχές τεσσάρων δήμων του Ν. Θεσσαλονίκης

Το φυσικό αέριο φτάνει σε περιοχές τεσσάρων δήμων του Ν. Θεσσαλονίκης

Σε περιοχές τεσσάρων δήμων του νομού Θεσσαλονίκης επεκτείνεται το φυσικό αέριο. Πρόκειται για τους δήμους, Βόλβης ΛαγκαδάΧαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου, οι οποίες εντός της επόμενης πενταετίας αναμένεται να ενταχθούν στο δίκτυο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης που εκπονεί η εταιρεία για τα έτη 2021-2025 και το οποίο προβλέπει επενδύσεις ύψους 96,8 εκ. ευρώ στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

Σε συνάντηση που είχε σήμερα στο Διοικητήριο ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδα Μπακούρα, παρουσία του δημάρχου Βόλβης  Διαμαντή Λιάμα, του δημάρχου Λαγκαδά, Γιάννη Ταχματζίδη, του δημάρχου Χαλκηδόνας, Σταύρου Αναγνωστόπουλου και του αναπληρωτή δημάρχου Ωραιοκάστρου, αντιδημάρχου Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Δημήτρη Καρασαββίδη, συζητήθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με την επέκταση του φυσικού αερίου στις παραπάνω περιοχές.

Το φυσικό αέριο φτάνει σε περιοχές τεσσάρων δήμων του Ν. Θεσσαλονίκης, φωτογραφία-1

Μετά το πέρας της συνάντησης εργασίας, ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης χαρακτήρισε πολύ σημαντική την επέκταση του φυσικού αερίου στις παραπάνω περιοχές και σιγά σιγά φτάνει σε όλο τον νομό. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό γιατί το φυσικό αέριο σημαίνει πολλαπλά περιβαλλοντολογικά  οφέλη, είναι ένα καύσιμο το οποίο είναι πραγματικά φιλικό στο περιβάλλον. Σημαίνει μεγάλο οικονομικό όφελος για τους κατοίκους των περιοχών αυτών αλλά και για τις επιχειρήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου και τόνισε πως «η επέκταση του φυσικού αερίου σε όλον τον νομό είναι πρόοδος».

«Η άριστη συνεργασία με την Πολιτεία και με τον κ. Καράογλου, με τις τοπικές αρχές με τους δήμους και την Περιφέρεια, δεν μπορεί παρά να φέρει τέτοια αποτελέσματα για τον νομό Θεσσαλονίκης», σημείωσε από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣΛεωνίδας Μπακούρας λέγοντας επίσης πως με την ένταξη και του δήμου Βόλβης στο φυσικό αέριο, καλύπτεται ο νομός Θεσσαλονίκης στο 100%.

Παράλληλα ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ χαρακτήρισε ως ευχάριστη είδηση τη μείωση των τιμολογίων διανομής στον νομό Θεσσαλονίκης κατά 14%.

«Ευχάριστη είδηση» χαρακτήρισε την επέκταση του φυσικού αερίου σε περιοχές του Δήμου Βόλβης ο δήμαρχος της περιοχήςΔιαμαντής Λιάμας, τονίζοντας πως θα βοηθήσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις του δήμου.

«Είναι πολύ σημαντικό για μία περιοχή να συνδέεται στο φυσικό αέριο γιατί αυτό αφήνει αποτύπωμα σε πολλές όψεις της καθημερινότητας ενός δήμου», τόνισε ο δήμαρχος ΛαγκαδάΓιάννης Ταχματζίδης.

Για «πολύ σημαντική εξέλιξη» έκανε λόγο από την πλευρά του ο δήμαρχος ΧαλκηδόναςΣταύρος Αναγνωστόπουλος υπογραμμίζοντας πως «θα δώσει καινούργια αναπτυξιακή διάσταση σε όλη την περιοχή του δήμου Χαλκηδόνας, σε πρώτη φάση στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου και της Γέφυρας και στη συνέχεια στην περιοχή της Χαλκηδόνας και του Βαθυλάκκου».

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι στον δήμο Ωραιοκάστρου το 2022 και το 2023 θα έχει υλοποιηθεί η επέκταση του φυσικού αερίου στη Δημοτική Ενότητα της Μυγδονίας και από τη ΔΕ της Καλλιθέας στον Πεντάλοφο και τη Νεοχωρούδα», σημείωσε ο αναπληρωτής δημάρχου Ωραιοκάστρου, αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών ΥπηρεσιώνΔημήτρης Καρασαββίδης  λέγοντας πως είναι κάτι πολύ σημαντικό για την περιοχή και συνδράμει στην αναβάθμισή της.

Το φυσικό αέριο φτάνει σε περιοχές τεσσάρων δήμων του Ν. Θεσσαλονίκης, φωτογραφία-2

Πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια