Γεωργιάδης: Επιδότηση ΜμΕ για να φτιάξουν e-shop

Γεωργιάδης: Επιδότηση ΜμΕ για να φτιάξουν e-shop

Tα βιβλιοπωλεία θα είναι μεταξύ των πρώτων καταστημάτων λιανικής πώλησης που θα ανοίξουν, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στη Βουλή.

Σύμφωνα με το Newsit.gr απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι στην πρώτη κατηγορία  των καταστημάτων που θα ανοίξουν, θα είναι αυτά που πωλούν παιχνίδια, βιβλία, λουλούδια, καθώς και τα κομμωτήρια.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε ότι τέθηκε στην Επιτροπή των ειδικών το θέμα να ανοίξουν νωρίτερα τα βιβλιοπωλεία, ωστόσο, οι επιστήμονες διατύπωσαν αρνητική θέση καθώς όπως είπε θεώρησαν πως κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαλε στη μείωση της κοινωνικής κινητικότητας, με δεδομένο ότι ο αριθμός των βιβλιοπωλείων υπερβαίνει τα 1.400 συνολικά, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μουζάλας, υποστήριξε πως τα μικρά και συνοικιακά που δεν μπορούν να εισαχθούν στο ηλεκτρονικό εμπόριο θα μπορούσαν να εξαιρεθούν από το μέτρο. Ο υπουργός ανέφερε πως ήδη πολλά  βιβλιοπωλεία πωλούν διαδικτυακά βιβλία και επανέλαβε το πρόγραμμα που θα υπάρξει έως το τέλος του χρόνου,  μέσω ΕΣΠΑ, που θα επιδοτεί τις μικρές επιχειρήσεις, προκειμένου να φτιάξουν ιστοσελίδες για να οργανώσουν τις ηλεκτρονικές πωλήσεις με επαγγελματικό τρόπο .

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Γιάννης Μουζάλας, ανέφερε πως σε αντίθεση με την χώρα μας σε  37 χώρες που βρίσκονται σε lockdown, έχουν ανοικτά  τα βιβλιοπωλεία καθώς «οι χώροι είναι ελεγχόμενοι και οι άνθρωποι που τα επισκέπτονται είναι πειθαρχημένοι».

Ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει η μείωση των  κρουσμάτων και αποσυμπίεση του ΕΣΥ και  από την άλλη, να λειτουργήσει έστω και στοιχειωδώς το εμπόριο.

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια