Δ. Θεσσαλονίκης: Νέοι κάδοι οικολογικοί και αντιγκράφιτι!

Δ. Θεσσαλονίκης: Νέοι κάδοι οικολογικοί και αντιγκράφιτι!

Αναβαθμίζεται ο αστικός εξοπλισμός στη ζώνη της παλιάς παραλίας, καθώς σήμερα το πρωί ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε στην τοποθέτηση νέων κάδων συλλογής μικροαπορριμμάτων.

Τα νέα καλαθάκια, που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, αναπτύσσονται στην παραλιακή ζώνη στο τμήμα από την πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι και το ύψος του κτιρίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

H αντικατάσταση του παλαιού εξοπλισμού αφήνει ένα έντονο οικολογικό αποτύπωμα, καθώς στα νέα καλαθάκια δεν γίνεται χρήση πλαστικής σακούλας. Εξάλλου, οι νέοι κάδοι συλλογής μικροαπορριμμάτων έχουν τριπλάσια χωρητικότητα από τα συμβατικά καλαθάκια, με αποτέλεσμα η διαδικασία αποκομιδής να είναι ορθολογικότερη και να εξοικονομούνται ανθρώπινοι πόροι και εργατοώρες.

Οι καινούριοι κάδοι συλλογής μικροαπορριμμάτων που τοποθετήθηκαν στην παλιά παραλία διαθέτουν επίστρωση αντιγκράφιτι και ειδική θήκη για τα αποτσίγαρα.

Δ. Θεσσαλονίκης: Νέοι κάδοι οικολογικοί και αντιγκράφιτι!, φωτογραφία-1
Δ. Θεσσαλονίκης: Νέοι κάδοι οικολογικοί και αντιγκράφιτι!, φωτογραφία-2
Δ. Θεσσαλονίκης: Νέοι κάδοι οικολογικοί και αντιγκράφιτι!, φωτογραφία-3

Πηγή: grtimes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια