Mάφινς, τόσο νόστιμα που τρώγονται και σκέτα -H βασική συνταγή με πέντε αστεράκια

Mάφινς, τόσο νόστιμα που τρώγονται και σκέτα -H βασική συνταγή με πέντε αστεράκια

Τα muffins είναι ίσως η ιδανική επιλογή όταν αναζητάς κάτι γλυκό αλλά βαριέσαι τα ίδια και τα ίδια. Είναι τέλεια για τα παιδιά αλλά και για όλη την οικογένεια και μπορείς να τα πάρεις μαζί σου όπου κι αν πας (λέμε τώρα).

Τα ατομικά κεκάκια με το λαχταριστό σχήμα σε προδιαθέτουν ότι κάτι πολύ νόστιμο κρύβεται μέσα. Και η αλήθεια είναι ότι μπορείς να τα γεμίσεις με ό, τι τραβάει η όρεξή σου. Blueberries, σοκολάτα, κανέλα, μήλα, κακάο ή ό,τι άλλο μπορεί να έχεις κατά νου.
Πριν όμως θα πρέπει να έχεις βρει μια βουτυράτη, απίθανη βάση, όπως αυτή του sally’s baking addiction, η οποία είναι τόσο νόστιμη και αφράτη που μπορεί να καταναλωθεί και μόνη της.

Χρησιμοποιήστε αυτήν την κύρια συνταγή για muffin για να φτιάξεις οποιοδήποτε muffin σου αρέσει! Είναι εύκολα, νόστιμα και φιλικά προς την κατάψυξη.

Υλικά

1 και 3/4 φλιτζανιού ή 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/2 κούπα ή 115 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

3/4 φλιτζανιού ή 150 γρ. καστανή ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

1/2 φλιτζάνι γιαούρτι, σε θερμοκρασία δωματίου

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1/4 φλιτζανιού ή 60 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου

Mάφινς, τόσο νόστιμα που τρώγονται και σκέτα -H βασική συνταγή με πέντε αστεράκια, φωτογραφία-1

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ° C.

Πάρτε ένα ταψί για 12 muffin ή εναλλακτικά τις μονές συσκευασίες και ψεκάστε με αντικολλητικό σπρέι ή ελαιόλαδο.

Αφήστε το στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το αλάτι και αφήστε τα στην άκρη.

Σε ένα δεύτερο μεγάλο μπολ, χτυπήστε με ένα μίξερ το βούτυρο σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει κρεμώδες (περίπου 1 λεπτό). Προσθέστε την καστανή ζάχαρη και χτυπήστε μαζί για άλλα 2 λεπτά. Προσθέστε τα αυγά, το γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα για 1 λεπτό και μετά ανεβάστε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.

Ρίξτε τα ξηρά συστατικά στα υγρά και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα ωραίο μίγμα. Προσθέστε το γάλα και συνεχίστε να χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα.
Βάλτε το μίγμα ομοιόμορφα σε κάθε θήκη για muffins (είτε στο ταψί είτε στις ατομικές συσκευασίες) γεμίζοντας μέχρι την κορυφή.

Ψήστε τα muffins για 5 λεπτά στους 220 ° C και μετά τα 5 λεπτά χαμηλώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 ° C. Ψήστε για επιπλέον 15-18 λεπτά ή κάντε το τεστ με ένα μαχαίρι. Βάλτε το στο κέντρο ενός muffin και τραβήξτε το πάλι. Αν βγει καθαρό, σημαίνει ότι πρέπει να τα βγάλετε.
Ο συνολικός χρόνος που παίρνουν αυτά τα muffins στο φούρνο είναι περίπου 22-23 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά και σερβίρετε.

Πηγή: bovary.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια