Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία, οικοδόμων, εμποροϋπαλλήλων και εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία, οικοδόμων, εμποροϋπαλλήλων και εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα εκπρόσωποι των σωματείων οικοδόμων, εμποροϋπαλλήλων και εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες στη Θεσσαλονίκη.

Αρχικά θα συγκεντρωθούν στις 09.30 στη Διεύθυνση Υγείας Κεντρικής Μακεδονίας (κτήριο Περιφέρειας στο λιμάνι).

Θα ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας στις 10:30 π.μ. στα κεντρικά της Επιθεώρησης Εργασίας (Φράγκων).

«Τα κρούσματα λόγω της έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, η εντατικοποίηση της δουλειάς, το στοίβαγμα των εργαζομένων, η εκκωφαντική απουσία των ελεγκτικών μηχανισμών, έχουν μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε εστίες υπερμετάδοσης. Μπροστά στο ανελέητο κυνήγι του κέρδους δεν υπολογίζουν ούτε την υγεία ούτε τη ζωή των εργαζομένων και το κράτος παραμένει απλός θεατής και βοηθός των μεγαλοεπιχειρηματιών. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, διεκδικούμε μέτρα για την προστασία της Υγείας μας, απαιτούμε να υποχρεωθούν οι επιχειρήσεις των κλάδων μας να τηρήσουν ό,τι είναι απαραίτητο για να μην κινδυνεύει κανείς στον χώρο δουλειάς. Ενημερώνουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, τους θέτουμε μπροστά στις ευθύνες τους.», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια