ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Έσπασε η απαγόρευση για Γρηγορόπουλο στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Έσπασε η απαγόρευση για Γρηγορόπουλο στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Μικρής κλίμακας ένταση επικράτησε πριν από λίγη ώρα στη Θεσσαλονίκη, όταν παρά την απαγόρευση συναθροίσεων, ομάδα ατόμων προσκείμενα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συγκεντρώθηκαν έξω από το Γαλλικό Προξενείο, στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά και σε αλληλεγγύη στο γαλλικό λαό.

Οι συγκεντρωμένοι, περίπου 15 στον αριθμό τηρούσαν τις αποστάσεις μεταξύ τους και φορούσαν μάσκες, αιφνιδίασαν με την επιλογή του σημείου συγκέντρωσης καθώς δεν είχε υπάρξει κάποιο σχετικό κάλεσμα.

Γρήγορα στο σημείο βρέθηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας, με τη συγκέντρωση να διαλύεται.

Δείτε video από το σημείο της συγκέντρωσης όπως αναρτήθηκε στο Twitter:

Παράλληλα συμβολική κινητοποίηση υπήρξε και στην παραλία Θεσσαλονίκης, από άτομα που με πλακάτ διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην Υγεία, ζητώντας ενίσχυση του συστήματος με νέες ΜΕΘ και προσλήψεις.

Προσαγωγές από την Αστυνομία

Η ΕΛΑΣ προχώρησε πριν από λίγο σε προσαγωγές 9 ατόμων, τα οποία πρόκειται να οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ, καθω΄ς επιχείρησαν οργανωμένα σε ομάδα περίπου 20 ατόμων να προσεγγίσουν το σημείο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου..

Στο μεταξύ, η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «παρεμποδίστηκε από δυνάμεις της αστυνομίας αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ που, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, επεδίωξε να αφήσει ένα λουλούδι στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου, στον τόπο της δολοφονίας του, στα Εξάρχεια».

«Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, που φτάνει σε σημεία αυτογελοιοποίησης μέσα από την αντιδημοκρατική απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων σε όλη την Επικράτεια. Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η φωνή μας δε φιμώνεται! Απέναντι στο όργιο αυταρχισμού και καταστολής, ο λαός και η νεολαία θα αντιτάξουμε τον οργανωμένο μας αγώνα για υγεία, μόρφωση και ζωή με δικαιώματα» τονίζει η ανακοίνωση της ΚΝΕ.

Σύμφωνα με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ, οι άνδρες των ΜΑΤ που επιχειρούν σε οδούς της περιοχής του κέντρου της Αθήνας ειναι εφοδιασμένοι με φορητές κάμερες.

Οι κάμερες, τις οποίες οι αστυνομικοί θα φέρουν μέχρι αύριο στις 6 το πρωί, θα στηρίζονται σε ένα κοντάρι που θα κρατά αστυνομικός της διμοιρίας και θα χρησιμοποιούνται κυρίως σε περιπτώσεις μαζικών διαδηλώσεων. Μάλιστα, θα ενεργοποιούνται με απόφαση του επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης και αμέσως το παρευρισκόμενο πλήθος θα ενημερώνεται για τη λειτουργία της. Η κάμερα θα έχει δυνατότητα απευθείας μετάδοσης της εικόνας στο κέντρο επιχειρήσεων της Αστυνομίας.

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια