Ο Δ. Καλαμαριάς συνεχίζει τη διανομή tablets σε Γυμνάσια και Λύκεια

Ο Δ. Καλαμαριάς συνεχίζει τη διανομή tablets σε Γυμνάσια και Λύκεια

Άρχισε χθες Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Δαρδαμανέλη, και συνεχίζεται σήμερα η παράδοση φορητών ηλεκτρονικών συσκευών (tablets) στα Γυμνάσια και Λύκεια της Καλαμαριάς, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο Δήμος Καλαμαριάς, προκειμένου να ενισχύσει τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, υποστηρίζοντας τα παιδιά ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών.

Οι πρώτες αυτές παραδόσεις αφορούν 190 περίπου tablets για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα έχει εγκριθεί δαπάνη και για τη βελτίωση των συνδέσεων διαδικτύου, την προμήθεια φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών (laptop) για τα σχολεία και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για την απρόσκοπτη εφαρμογή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Τις επόμενες ημέρες, ίσος αριθμός φορητών ηλεκτρονικών συσκευών θα παραδοθεί και στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου Καλαμαριάς. Ο ψηφιακός αυτός εξοπλισμός θα παραδοθεί στους διευθυντές των σχολείων από τους οποίους θα τα παραλάβουν οι γονείς των μαθητών, ενώ το σύνολο των υπολογιστών θα αποτελεί δημόσια περιουσία και θα επιστραφεί στις σχολικές μονάδες με τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Ο Δήμος Καλαμαριάς, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοπίνωση, ξεκίνησε αμέσως μετά την ανακοίνωση της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων τη σχετική (γραφειοκρατική) διαδικασία και προχώρησε στην προμήθεια των ηλεκτρονικών συσκευών διαθέτοντας από το ταμείο ένα σεβαστό ποσό, μετά από σχετικές ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και ανεξάρτητα από την ανακοινωθείσα δωρεά αντίστοιχων συσκευών που ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθανάσιος Γιαννακός, δεχόμενος τις ευχαριστίες των διευθυντών για την πρωτοβουλία που διευκολύνει το έργο τους, δήλωσε: «Μαζί με τον Δήμαρχο Γιάννη Δαρδαμανέλη και τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών προσπαθήσαμε να υπηρετήσουμε με ευαισθησία τους μαθητές και τις οικογένειές τους στη δύσκολη αυτή συγκυρία. Αμέσως μετά τις γιορτές και στην απευκταία περίπτωση συνέχισης της τηλεκπαίδευσης, ο Δήμος μας θα επανεξετάσει τις ανάγκες σχολείων και μαθητών και θα προχωρήσει, αν χρειαστεί, σε συμπληρωματική προμήθεια. Παράλληλα, άρχισε η καταγραφή αναγκών για τον πάγιο εξοπλισμό των σχολικών μονάδων με σύγχρονα ψηφιακά μέσα διδασκαλίας (διαδραστικούς πίνακες, projectors, ηλεκτρονικούς υπολογιστές κτλ) στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

πηγή: kalamaria.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια