Ματιές στην τέχνη από τον υπολογιστή

Ματιές στην τέχνη από τον υπολογιστή

Online εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε σήμερα

Λ.Β.

-Διαδικτυακή παρουσίαση για το νέο βιβλίο  του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Yale Νίκολα Α. Χρηστάκη «Το βέλος του Απόλλωνα- Οι βαθιές και μακροχρόνιες επιπτώσεις της πρόσφατης πανδημίας στον τρόπο που ζούμε»  (εκδόσεις Κάκτος) απόψε στις 19.00 Μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσα από την σελίδα των Public στο facebook.

public_online.jpg
public_online.jpg

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο καθηγητής Περιβαλλοντικών Οικονομικών στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ και διευθυντής του Εργαστηρίου Πολιτικής Οικονομίας της Βιώσιμης Ανάπτυξης Ανδρέας Παπανδρέου, oκαθηγητής της Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics and Political Science Ηλίας Μόσιαλος. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Γορανίτης.

-Δείτε «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» του Federico Garcia Lorca από το Θέατρο του “ΑΛΛΟΤΕ” σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Δουμανίδου στις 19.00 στο live της ενότητας «Πάμε Θέατρο;;;» που πραγματοποιεί το Κέντρου Πολιτισμού της ΠΚΜ. Η παράσταση παρουσιάζεται σε live stream και προβάλλεται μέσα από τη σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού στο facebook, και στην διαδικτυακή πλατφόρμα estage.gr για όλους αυτούς που δεν διαθέτουν facebook . Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3/12 - είναι αφιερωμένη και στηρίζει τον Σύλλογο Ατόμων – Γονέων – Κηδεμόνων και Φίλων των Ατόμων με Αναπηρία Νομού Χαλκιδικής «Η ΑΓΑΠΗ».

pateras.jpg
pateras.jpg

-Ο Ψυχαναλυτικός Κύκλος Θεσσαλονίκης οργανώνει τα τελευταία οκτώ χρόνια προβολές στο πλαίσιο του “Σινεμά και Ψυχανάλυση” με την προβολή ταινιών και τη συζήτηση γύρω από αυτές υπό ψυχαναλυτική- λακανική σκοπιά. Στις 4-6 Δεκεμβρίου προβάλει σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και την ομάδα του Σινεμά και Ψυχανάλυση της Αθήνας, διαδικτυακά και ondemand την ταινία “Ο Πατέρας” των Kristina Grozeva, Petar Valchano (βραβείο καλύτερης ταινίας του φεστιβάλ του Karlovy Vary του 2019, και επίσημη υποψηφιότητα Βουλγαρίας για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας του 2021, ενώ όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συμμετέχουν στη σχετική συζήτηση την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 17:00- 19:00 που θα διεξαχθεί και πάλι διαδικτυακά. Το εισιτήριο για την προβολή κοστίζει 5 ευρώ. Περισσότερα στο: https://www.psychoanalysisthess.gr/.

ΠΗΓΉ:typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια