Ξεκίνησε η προετοιμασία για το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και το καλοκαιρινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Ξεκίνησε η προετοιμασία για το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και το καλοκαιρινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Υβριδικά θα επιστρέψει τον Μάρτιο του 2021 το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, η 23η διοργάνωση, η οποία θα κρατήσει μέχρι το καλοκαίρι.

Η διοίκηση του ΦΚΘ, βάσει της εμπειρίας του 22ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τα οποία λόγω της πανδημίας πραγματοποιήθηκαν ψηφιακά, επεξεργάζεται μια σειρά από εναλλακτικά σενάρια, τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν ανάλογα με τις συνθήκες που θα ισχύουν στη χώρα μας μέσα στους επόμενους μήνες. Ετοιμάζονται υβριδικά μοντέλα, χωρίς να θεωρείται τίποτα ως δεδομένο και εξετάζονται όλες οι πιθανότητες και για τους χώρους διεξαγωγής του Φεστιβάλ, αλλά και για τις ημερομηνίες του.

«Στόχος μας για το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης είναι να ανακαλύψουμε νέους τρόπους προσέγγισης της έννοιας "υβριδικό" φεστιβάλ, αλλά και της κινηματογραφικής προβολής», αναφέρει η ανακοίνωση του Φεστιβάλ. Παραδοσιακά, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης διεξάγεται το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου. Οι ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί για την 23η διοργάνωση είναι 4 με 14 Μαρτίου 2021.

Εάν οι αίθουσες είναι ανοιχτές, η ταινία έναρξης θα παρουσιαστεί στις αίθουσες στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν στη χώρα εκείνη την περίοδο, η προβολή αυτή ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και σε αίθουσες άλλων πόλεων της Ελλάδας ή/και στο διαδίκτυο, μέσω ειδικής πλατφόρμας του Φεστιβάλ. Κατά τη διάρκεια του δεκαημέρου του Μαρτίου που θα ακολουθήσει -σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές συνθήκες- θα παρουσιαστούν δέκα με είκοσι ταινίες του προγράμματος, είτε στις αίθουσες στη Θεσσαλονίκη, είτε σε άλλες πόλεις, είτε στο διαδίκτυο.

Γεμάτο με ντοκιμαντέρ και ταινίες το καλοκαίρι του 2021

Ο βασικός όγκος των δράσεων του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2021, σε ένα δεκαήμερο ανάμεσα στις 20 Ιουνίου και στις 20 Ιουλίου, στη Θεσσαλονίκη, σε θερινά σινεμά, στην ταράτσα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της δράσης Σινεμά με Θέα, σε ανοιχτούς χώρους ή/και στις χειμερινές αίθουσες του Φεστιβάλ, ανάλογα με τις υγειονομικές συνθήκες. Η διοίκηση του Φεστιβάλ σχεδιάζει να γίνουν επαναληπτικές και συμπληρωματικές προβολές και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, στο ίδιο διάστημα, σε θερινούς κινηματογράφους ή/και ανοιχτούς χώρους, ενώ υπάρχει πάντα η πιθανότητα οι ταινίες να παρουσιαστούν και online.

Το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθεί και η Αγορά του 23ου ΦΝΘ, ενώ ήδη προετοιμάζεται και μια εβδομάδα ελληνικού κινηματογράφου, το Greek Summer TIFF. Στο καλοκαιρινό ΦΚΘ θα προβληθούν σε θερινούς κινηματογράφους της πόλης όλες οι ελληνικές ταινίες που συμμετείχαν στα προγράμματα του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η διοίκηση του ΦΚΘ εκφράζει τη ελπίδα να «μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε τους συντελεστές των ταινιών και να γιορτάσουμε το ελληνικό σινεμά με τον τρόπο που του αξίζει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια