Η μαγεία των παραμυθιών μέσα από τον «Τεμπελάκο» και «Το τραγούδι της Θάλασσας»

Η μαγεία των παραμυθιών μέσα από τον «Τεμπελάκο» και «Το τραγούδι της Θάλασσας»

Η συγγραφή παραμυθιών είναι ένας άμεσος τρόπος επικοινωνίας με τα μικρά παιδιά και ένας μοναδικός τρόπος να εκφράσεις με απλά λόγια μεγάλες αλήθειες.

Της Γλυκερίας Κακούρη – Εκπαιδευτικού – Συγγραφέα – Μέλους της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (Ε.Λ.Β.Ε)

Εκεί έγκειται η δυσκολία αλλά και η μαγεία του παραμυθιού. Στο πώς θα προσεγγίσεις με την ιστορία σου μικρούς και μεγάλους παρασύροντάς τους σε έναν κόσμο παραμυθένιο και αγγίζοντας ταυτόχρονα τις καρδιές τους. Πώς θα τους πείσεις μέσα από την αλληγορική διήγησή σου ότι αυτό που συμβαίνει στο παραμύθι μπορεί να συμβεί και στην πραγματικότητα.

Η μαγεία των παραμυθιών μέσα από τον «Τεμπελάκο» και «Το τραγούδι της Θάλασσας», φωτογραφία-1

Το εξώφυλλο του βιβλίου με τίτλο «Ο Τεμπελάκος»

Το δεύτερο παραμύθι μου «Το τραγούδι της Θάλασσας» κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ανάτυπομαζί με την επανέκδοση του πρώτου μου παραμυθιού «Ο Τεμπελάκος». Και τα δύο απευθύνονται σε παιδιά νηπιαγωγείου και πρώτων τάξεων δημοτικού θίγοντας με ευχάριστο και χιουμοριστικό τρόπο ζητήματα που απασχολούν τα παιδιά και προβληματίζουν τους μεγάλους.

Πώς θα μπορέσεις να πείσεις ένα πιτσιρίκι, που βαριέται το σχολείο, να το αγαπήσει και να εκτιμήσει την αξία του; Ο μικρός Τεμπελάκος πιάνει από το χέρι τον κάθε μικρό μαθητή για να του δείξει μέσα από μια σειρά ευτράπελων περιστατικών έναν τρόπο για να αποδεχθεί τις υποχρεώσεις του και να εκτιμήσει τη μεγάλη ευκαιρία που του προσφέρεται: τη φοίτηση στο σχολείο.

«Το τραγούδι της Θάλασσας» καλεί τους μικρούς μας φίλους μέσα από τις πλούσιες ζωγραφιές και την έμμετρη μορφή του να τραγουδήσουν όλοι μαζί για τη χρησιμότητα της θάλασσας, να κατανοήσουν τους κινδύνους που την περιβάλλουν και να βρουν τρόπο για τη σωτηρία της.

Η μαγεία των παραμυθιών μέσα από τον «Τεμπελάκο» και «Το τραγούδι της Θάλασσας», φωτογραφία-2

Το εξώφυλλο του βιβλίου με τίτλο «Το τραγούδι της θάλασσας»

Και στα δυο βιβλία οι πινελιές του χιούμορ, τόσο απαραίτητες στη ζωή μας, μετατρέπουν το οποιοδήποτε δίδαγμα σε μια ευχάριστη εποικοδομητική εμπειρία μέσα από ένα μαγευτικό ταξίδι. Τα παραμύθια είναι το όχημα, για να ειπωθούν μεγάλες αλήθειες στα παιδιά και για να ξαναγίνουν παιδιά οι μεγάλοι!

Βιογραφικό

Η Γλυκερία Κακούρη γεννήθηκε στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας το 1982. Ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη από το 1997. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παιδικά διηγήματά της δημοσιεύθηκαν στη σχολική εφημερίδα «Το Παραδείσι» που εξέδιδε το γυμνάσιο Μοναστηρακίου Αιτωλοακαρνανίας (1993-96). Από το 1999 είναι μέλος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Β. Ελλάδος. Συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, αγιογραφίας και θεατρικές παραστάσεις για κοινωφελείς σκοπούς, διοργανωμένες από τη Διεθνή Εταιρεία Λόγου και Τέχνης σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης. Ποιήματά της παρουσίασε στα πλαίσια του Πνευματικού Μάη 2003 στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα εργάζεται ως φιλόλογος σε σχολεία της μέσης εκπαίδευσης.

Έργα της:

«Ανάμεσα σε δύο κόσμους» (Ερωδιός, 2005)
«Περιμένοντας την άνοιξη» (Ερωδιός, 2010)
«Ο Τεμπελάκος» (Δυάς Εκδοτική, 2011).
«Ένοχες Σιωπές» μυθιστόρημα, (Δυάς Εκδοτική, 2014).
«Έδωσα υπόσχεση» μυθιστόρημα, (Ανάτυπο, 2017).

Τα στοιχεία των βιβλίων:

Τα βιβλία της Γλυκερίας Κακούρη,«Ο Τεμπελάκος» και «Το τραγούδι της Θάλασσας», κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ανάτυπο.

«Ο Τεμπελάκος»
Συγγραφέας: Γλυκερία Κακούρη
Εκδόσεις:Ανάτυπο
Ημ. Έκδοσης: 2020
Σελίδες: 46
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-5239-80-0

«Το τραγούδι της Θάλασσας»
Συγγραφέας: Γλυκερία Κακούρη
Εκδόσεις:Ανάτυπο
Ημ. Έκδοσης: 2020
Σελίδες: 40
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-5239-81-7

πηγή: grtimes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια