Τι ισχύει για συντάξεις, αναδρομικά, δώρο Χριστουγέννων - Δηλώσεις Βρούτση

Τι ισχύει για συντάξεις, αναδρομικά, δώρο Χριστουγέννων - Δηλώσεις Βρούτση

Για τα αναδρομικά, τις συντάξεις και τις προσωρινές συντάξεις μίλησε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο ίδιος κάλεσε τους κληρονόμους των συνταξιούχων που έχουν αποβιώσει, και δικαιούνταν αναδρομικά για την περίοδο Ιουνίου 2015 - Μαΐου 2016 να καταθέσουν την αίτηση τους και τα δικαιολογητικά που ζητούνται.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι ήδη 15 χιλιάδες δικαιούχοι έχουν υποβάλει αίτηση και κάλεσε όσους δεν έχουν συγκεντρώσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, να καταθέσουν το συντομότερο την αίτηση τους και ας καταθέσουν τα δικαιολογητικά μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ υπογράμμισε πως δεν πρόκειται να χάσουν τα χρήματα που δικαιούνται.

Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι τον Νοέμβριο θα πληρωθούν οι προσωρινές συντάξεις, αυξημένες στο 70 και στο 80%, ενώ επισήμανε ότι θα καταβληθούν και τα αναδρομικά των προσωρινών συντάξεων.

Όπως ανέφερε, μαζί με τις κύριες και αναδρομικές συντάξεις, ή με εμβόλιμη πληρωμή μέσα στον μήνα, θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους περίπου 50 χιλιάδες συνταξιούχους που δεν τα πήραν στην προηγούμενη πληρωμή.

Όσον αφορά στο δώρο Χριστουγέννων, ο κ. Βρούτσης εξήγησε ότι μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου - και σε κάθε περίπτωση μέχρι το τέλος του έτους - θα πληρώσει και το κράτος απευθείας στους δικαιούχους το μέρος από το δώρο που του αναλογεί να καταβάλει.

Τέλος, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι δε θα μειωθεί κανένα επίδομα ανεργίας το 2021.

Πηγή: rthess.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια