Ένας κόκκινος σύμμαχος στο πιάτο μου για να ξεπεράσω τα 100 χρόνια ζωής

Ένας κόκκινος σύμμαχος στο πιάτο μου για να ξεπεράσω τα 100 χρόνια ζωής

Αυτό τουλάχιστον ανέδειξε μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα η οποία συσχετίζει την κατανάλωση καυτερής κόκκινης πιπεριάς με τη μείωση της θνησιμότητας κατά 13%, κυρίως από έμφραγμα ή εγκεφαλικό. Οι ερευνητές του Κολεγίου Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Βερμόντ, με επικεφαλής τον καθηγητή Μπένζαμιν Λίτενμπεργκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό PLoS One, ανέλυσαν διατροφολογικά στοιχεία σε 16.000 άτομα έως 23 ετών. 

Βάσει των αποτελεσμάτων λοιπόν, οι λάτρεις της καυτερής κόκκινης πιπεριάς, οι οποίοι είναι άνδρες λευκοί που καπνίζουν, πίνουν αλκοόλ, έχουν χαμηλή χοληστερίνη,  χαμηλό εισόδημα και χαμηλή μόρφωση, τείνουν να ζουν παραπάνω από εκείνους που δεν τρώνε καυτερή πιπεριά.

Όσον αφορά ωστόσο τον βιολογικό μηχανισμό που κάνει συνώνυμη την κατανάλωση καυτερής πιπεριάς με την μειωμένη θνησιμότητα, προκύπτει ότι η καψαϊκίνη ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στις αρτηρίες και παράλληλα έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, ενώ επιδρά θετικά και στις μικροβιακές κοινότητες του εντέρου.

Πηγή: itrofi.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια