Θεσσαλονίκη: Αρνητικοί οι κλινικάρχες – Ολοταχώς για επίταξη

Θεσσαλονίκη: Αρνητικοί οι κλινικάρχες – Ολοταχώς για επίταξη

Θεσσαλονίκη: Αρνητική απάντηση έδωσαν στο υπουργείο Υγείας οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ενωσης Ιδιωτικών Κλινικών στο αίτημα παραχώρησης 200 κλινών για ασθενείς με κορονοϊό.

Οι κλινικάρχες δικαιολόγησαν την απάντησή τους κάνοντας λόγο ότι αφενός υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού και αφετέρου το προσωπικό των κλινικών δεν διαθέτει την εμπειρία νοσηλείας ασθενών με COVID-19.

Το υπουργείο Υγείας είχε δώσει τελεσίγραφο για απάντηση μέχρι τις 9:00 το βράδυ της Πέμπτης επισημαίνοντας πως αν δεν υπάρχει θετική απάντηση στο αίτημα θα προχωρήσει σε επίταξη.

Στο σχετικό έγγραφο του Γενικού Γραμματέα των Υπηρεσιών Υγείας προς την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών αναφέρεται ότι έχουν αποσταλεί έγγραφες προσκλήσεις αλλά έχουν γίνει και προφορικές για την εθελοντική διάθεση κλινών νοσηλείας ασθενών covid-19, εντός της περιφερειακής ενότητα Θεσσαλονίκης, λόγω των ιδιαίτερων έκτακτων και επειγουσών συνθηκών που επικρατούν από την εξάπλωση της covid-19 και τα μέλη τους έχουν αρνηθεί.

πηγή: thes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια