Αυτές είναι οι νέες αεροπορικές οδηγίες για την περίοδο του lockdown

Αυτές είναι οι νέες αεροπορικές οδηγίες για την περίοδο του lockdown

Όπως σημειώνει η ΥΠΑ ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό τις νέες αεροπορικές οδηγίες (notam)έχουν ως στόχο την προστασία επιβατών και πολιτών από τη νόσο COVID-19.

Τι ισχύει από αύριο:

Από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 στις 06:00 το πρωί όσον αφορά στις πτήσεις εσωτερικού, (τακτικά επιβατικά δρομολόγια, γενικής αεροπλοΐας και επαγγελματικά δρομολόγια - domestic flights, commercial and general/business aviation), θα επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις εσωτερικού (Essential travel) που περιλαμβάνουν ταξίδι για θέματα υγείας, για επαγγελματικούς/επιχειρηματικούς σκοπούς, για αντικειμενικούς οικογενειακούς λόγους (επανένωση οικογενειών) και για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία. Από τη notam εξαιρούνται οι ακόλουθες πτήσεις:

- Πτήσεις υποστήριξης του Ελληνικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (Hellenic national healthcare system flights).

- Κρατικές πτήσεις (state flights).

- Πτήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary flights).

- Οι πτήσεις ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian flights).

- Πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency flights).

- Οι στρατιωτικές πτήσεις (military flights).

- Πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo flights).

- Οι πτήσεις πυροσβεστικών αεροσκαφών (fire fighting flights).

- Οι πτήσεις της Frontex (frontex flights).

- Τεχνικές πτήσεις ανεφοδιασμού χωρίς αποβίβαση επιβατών (technical landing where passengers do not disembark).

- Οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του (ferry flights).

Από τη Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020 στις 06:00 το πρωί επεκτείνεται η υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/ και από όλους τους επιβάτες πτήσεων εξωτερικού που αναχωρούν από τα Ελληνικά αεροδρόμια, παράλληλα παραμένει η υποχρέωση συμπλήρωσης φόρμας PLF για όσους ταξιδεύουν από το εξωτερικό προς την χώρα μας.

Από τη Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020 στις 06:00 το πρωί όλοι οι επιβάτες των πτήσεων που έρχονται από το εξωτερικό (διεθνή δρομολόγια) πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί με τη μέθοδο PCR, (λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος), μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξη τους στην Ελλάδα.

Πηγή: iefimerida.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια