ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Τέλος η απαγόρευση take – away σε μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη

ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Τέλος η απαγόρευση take – away σε μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη

Δικαίωση για επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης και των Σερρών καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που ήρθαν σε γνώση του TyposThes η κυβέρνηση παίρνει πίσω το μέτρο της απαγόρευσης του take – away από μαγαζιά, την οποία ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μετά από τον σάλο που προκλήθηκε και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η απόφαση, που άλλωστε δεν είχε περαστεί στο αρχικό ΦΕΚ, ΔΕΝ θα ισχύσει μετά από την παρέμβαση του Απόστολου Τζιτζικώστα στον Νίκο Χαρδαλιά.

Το μέτρο αυτό θα προκαλούσε σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία των καταστημάτων που έχουν μείνει ανοιχτά, όπως έγραψε ήδη το TyposThes, και έτσι η κυβέρνηση το παίρνει πίσω.

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης, δήλωσε στο TyposThes πως «Ευχαριστούμε τον Απόστολο Τζιτζικώστα για την παρέμβασή του και τον πρόεδρο της ΠΟΕΣΕ Γιώργο Καββαθά. Με την άμεση αντίδραση της ένωσή μας πετύχαμε την απόσυρση ενός άδικου μέτρου».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε διευκρίνησή του το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων: «Διευκρινίζεται ότι στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών, οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και καθ΄οδόν εξυπηρέτησης (drive-through), δεν επιτρέπονται με την έννοια του αυτοτελούς λόγου μετακίνησης των πολιτών. Είναι προφανές ότι επιτρέπονται στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στα άρθρα 3, 4 και 5 της υπ’ αριθμ. Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 69919/02.11.2020 KYA (Β’ 4831/2.11.2020), όπως άλλωστε ίσχυε και στην πρώτη φάση της πανδημίας».

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια