Θεσσαλονίκη: 252 κρούσματα κορωνοϊού μόνον από τα τεστ στη Νέα Παραλία

Θεσσαλονίκη: 252 κρούσματα κορωνοϊού μόνον από τα τεστ στη Νέα Παραλία

Το 7,4% φτάνει το ποσοστό θετικότητας στον κορωνοϊό των χιλιάδων rapid test που διενεργήθηκαν χθες στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης από τον ΕΟΔΥ

Τεράστια φαίνεται πως είναι η διασπορά του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, καθώς, όπως προκύπτει μόνον από τους ελέγχους που διενήργησε χθες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν πάνω από 250 κρούσματα, με ποσοστό θετικότητας που ξεπερνά το 7%!

Συγκεκριμένα, σε 3.402 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου ανευρέθησαν 252 θετικά δείγματα στον ιό, δηλαδή ποσοστό 7,4%, μέσα σε μόλις λίγες ώρες (από τις 10:00 έως τις 20:00). Η διάμεση ηλικία των θετικών είναι μόλις 32 έτη.

Επιβεβαιώνεται, έτσι, το αρχικό ρεπορτάζ της Voria.gr που αναδείκνυε τα πολύ υψηλά ποσοστά θετικότητας στους συγκεκριμένους ελέγχους, ήδη από τις πρώτες ώρες, όταν το ποσοστό ξεπερνούσε ακόμη και το 10%.

Αργότερα το απόγευμα της Πέμπτης, το ποσοστό ανερχόταν σε 6,6%, για να αυξηθεί περαιτέρω στο τέλος της ημέρας, όπως αποδεικνύεται από τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα του ΕΟΔΥ, σε 7,4%.

Να σημειωθεί ότι ο ΕΟΔΥ θεωρεί πως ένα αναμενόμενο ποσοστό θετικών τεστ σε τέτοιες δειγματοληψίες είναι από 2% έως 5%.

πηγή: voria.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια