Σήμερα το διαδικτυακό Φεστιβάλ FREIRAUM σε 22 ευρωπαϊκές πόλεις

Σήμερα το διαδικτυακό Φεστιβάλ FREIRAUM σε 22 ευρωπαϊκές πόλεις

Συνέδριο με 61 ομιλίες και 14 καλλιτεχνικές παρεμβάσεις σε 13 ώρες προγράμματος, καθώς και 23 τοπικές εκδηλώσεις περιλαμβάνει το Freiraum 2020, το οποίο αποτελεί ένα συνεργατικό, αποκεντρωμένο, εκδημοκρατισμένο Φεστιβάλ και πραγματοποιείται από τις 30 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου 2020.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο Freiraum κατέχει η Θεσσαλονίκη, μέσα από το πρόγραμμα Common Lab του Goethe-Institut Thessaloniki και της ArtBOX, σε συνεργασία με την ΔΕΘ-HELEXPO και το Ινστιτούτο Hyperwerk για τον Μεταβιομηχανικό Σχεδιασμό (Βασιλεία). Για την ζωντανή μετάδοση του συνεδρίου, έχει σχεδιαστεί ένα Φορητό Στούντιο, που συνδυάζει τις δυνατότητες ενός τηλεοπτικού στούντιο και μιας πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης (zoom). Χάρη στο Φορητό Στούντιο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες, συζητήσεις, καλλιτεχνικές παρεμβάσεις ειδικά προσαρμοσμένες για το διαδίκτυο και ζωντανή σύνδεση με τις εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται από τους συνεργάτες του Freiraum σε διάφορα σημεία της Ευρώπης.

Το στούντιο είναι στημένο εντός της Φορητής Σκηνής του Freiraum – μίας φωτεινής εγκατάστασης/εργαλείου που ενεργοποιεί (δημόσιους) χώρους και κοινότητες, προσφέροντας έναν κοινό τόπο -ένα ασφαλές πλαίσιο, ένα freiraum- για συμμετοχικές, επιτελεστικές και συλλογικές δράσεις.

Ελευθερία και τέχνη

Το διαδικτυακό συνέδριο και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε 22 ευρωπαϊκές πόλεις, από τη Θεσσαλονίκη και τη Μαδρίτη, μέχρι το Δουβλίνο και τη Ρήγα, καταπιάνονται με δύο ιδιαίτερα σημαντικά ζητήματα, τα οποία έχουν αναδυθεί έντονα εξαιτίας της πρόσφατης πανδημικής κρίσης: την «Κατάσταση της Ελευθερίας στην Ευρώπη σήμερα: συνεχιζόμενη βιοπολιτική κρίση και κοινωνικά κινήματα» και την «Κατάσταση της Τέχνης: νέες μορφές και κοινό».

Πρακτικές πληροφορίες:

Το συνέδριο είναι ανοιχτό στο κοινό και είναι δωρεάν.
Θα προβάλλεται ζωντανά μέσα από την ιστοσελίδα του φεστιβάλ: www.freiraumfestival.eu και μέσα από το YouTube.
Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλει ερωτήσεις μέσω chat.

Ημερομηνίες & Ώρες:
Freiraum Festival 2020
The State of Freedom in Europe Today: 30/10, 19:30-22:30 & 31/10, 15:00-19:30
The State of the Arts by Common Lab: 1/11, 15:00-20:30

Περισσότερες πληροφορίες:
ArtBOX, [email protected], 2310.22.46.26, www.commonlab.info

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια