Πάνω από 50 κρούσματα στα 1.100 τεστ στη Θεσσαλονίκη – Ανακοινώνονται νέα μέτρα (ΦΩΤΟ)

Πάνω από 50 κρούσματα στα 1.100 τεστ στη Θεσσαλονίκη – Ανακοινώνονται νέα μέτρα (ΦΩΤΟ)

Ακόμη και μέσα στη μέρα αναμένεται να ανακοινωθούν επιπλέον μέτρα για την Θεσσαλονίκη, καθώς παρουσιάζει αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού.

Αυτό έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα με τον Παναγιώτη Αρκουμανέα στο δημαρχείο. Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ έκανε γνωστό πως μέχρι στιγμής έγιναν περίπου 1.100 τεστ σήμερα, και έχουν βρεθεί λίγο παραπάνω από 50 θετικά κρούσματα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκη, Κωνσταντίνος Ζέρβας επισήμανε πως η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι επιβαρυμένη και δήλωσε: “Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται ήδη στο κόκκινο. Η κατάσταση στην πόλη μας προφανώς δεν είναι καλή. Περιμένουμε την εξειδίκευση των μέτρων για να δούμε τι θα ισχύσει για την Θεσσαλονίκη, πέραν όσων ισχύουν για τις περιοχές που είναι στο κόκκινο. Η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά θα την αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί”.

Αναφορικά με την πρωινή του δήλωση ότι η Θεσσαλονίκη θα χρειαστεί ένα σχέδιο Μάρσαλ αν χαθεί η περίοδο των Χριστουγέννων, επισήμανε: “Εχοντας χάσει την καλοκαιρινή περίοδο, και τη ΔΕΘ, αν χάσουμε τα Χριστούγεννα, σαν δήμαρχος πρέπει να σκεφτώ και πως θα ανακάμψει και οικονομικά, εκτός από τον τομέα της υγείας”.

Πάνω από 50 κρούσματα στα 1.100 τεστ στη Θεσσαλονίκη – Ανακοινώνονται νέα μέτρα (ΦΩΤΟ), φωτογραφία-1

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας είπε: “Τις τελευταίες 15 ημέρες έχουμε έναν τετραπλασιασμό των κρουσμάτων. Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Μέσα στην ημέρα θα υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις για τα μέτρα. Μίλησαν και με τον Πρύτανη κι έχουμε μια πολύ μεγάλη επιθετική αύξηση και στα λύματα που δείχνει πως αναμένουμε ένα μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Πρέπει να τηρήσουμε σε όλη τη χώρα τα μέτρα. Οι επόμενες εβδομάδες ή μήνες θα είναι κρίσιμοι. Στόχος είναι να έχουμε όσο το δυνατό μικρότερη διασπορά και θανάτους”.

Πάνω από 50 κρούσματα στα 1.100 τεστ στη Θεσσαλονίκη – Ανακοινώνονται νέα μέτρα (ΦΩΤΟ), φωτογραφία-2

Πηγή: thes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια