Θεσσαλονίκη: Πώς γιορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου σε Αμπελόκηπους-Μενεμένη

Θεσσαλονίκη: Πώς γιορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου σε Αμπελόκηπους-Μενεμένη

Χωρίς τις καθιερωμένες μαθητικές παρελάσεις λόγω των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού

Με πάσα τιμή εορτάσθηκε το πρωί της Τετάρτης 28/10 στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης η επέτειος του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940. Οι εφετινές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χωρίς τις καθιερωμένες μαθητικές παρελάσεις στις δύο κοινότητες του δήμου λόγω των έκτακτων μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, στην κοινότητα Μενεμένης η καθιερωμένη δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, ενώ στη συνέχεια, στην Πλατεία Τσομπάνογλου, τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο του Εθνομάρτυρος Μητροπολίτη Χρυσοστόμου Σμύρνης και η κατάθεση στεφάνων από τη δημοτική αρχή την οποία εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Βασίλειος Μανωλόπουλος, εκπροσώπους των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου και των σχολείων της κοινότητας Μενεμένης καθώς και των σωμάτων ασφαλείας. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε από το σολέα του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοσμάς Γυμνόπουλος.

Στην κοινότητα Αμπελοκήπων οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής και εν συνεχεία με την επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της Αγωνιζομένης Μάνας του Λαού στην Πλατεία Επταλόφου. Στην κατάθεση στεφάνων εκ μέρους όλης της δημοτικής αρχής στεφάνι κατέθεσε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας από το σολέα του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής, ενώ στεφάνια κατέθεσαν εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων, των σχολείων της κοινότητας Αμπελοκήπων και πολιτικών κομμάτων των σωμάτων ασφαλείας. Για τους πολιτιστικούς αι αθλητικούς Συλλόγους του δήμου κατέθεσαν οι κ.κ. Τριαντάφυλλος Πουρσανίδης, αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς στους Αμπελόκηπους και Παύλος Κεσόγλου, αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Εθελοντισμού στη Μενεμένη.

Δείτε τις φωτογραφίες του δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης:

28i_oktobriou_2020_ampelokipoi_menemeni_1.jpg28i_oktobriou_2020_ampelokipoi_menemeni_2.jpg28i_oktobriou_2020_ampelokipoi_menemeni_3.jpg28i_oktobriou_2020_ampelokipoi_menemeni_4.jpg28i_oktobriou_2020_ampelokipoi_menemeni_5.jpgπηγή: typosthes.gr
Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια