Πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα θα πετάξουν αύριο στον ουρανό της Θεσσαλονίκης

Πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα θα πετάξουν αύριο στον ουρανό της Θεσσαλονίκης

Η πανδημία του κορωνοϊού καθιστά αδύνατη τη διεξαγωγή της στρατιωτικής παρέλασης ανήμερα της εθνικής επετείου στη Θεσσαλονίκη. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν παντελώς από τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Το μήνυμα της εθνικής επετείου θα στείλουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας τα πολεμικά αεροσκάφη της χώρας μας καθώς και τα ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3, Νίκος Λαδιανός, αύριο μετά τις 10.30 το πρωί, την ώρα της κατάθεσης στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο ηρώο του Γ’ΣΣ, θα περάσουν από τον ουρανό της Θεσσαλονίκης δύο ζεύγη F-16 (4 σύνολο) και αμέσως μετά σχηματισμοί ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς: 3 Apache, 3 Kiowa Warrior, 3 Χιούι (UH-1H).

Την ίδια ώρα θα πετάξουν στον ουρανό της Αθήνας: 4 Mirage 2000 και 2 Apache, 2 NH-90, 2 Chinook, 2 Ε/Π του Πολεμικού Ναυτικού.

Τα μαχητικά αεροσκάφη που θα πετάξουν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, μαζί πιθανότατα με 2 ακόμη ζεύγη, θα κινηθούν στη συνέχεια προς κάθε κατεύθυνση της επικράτειας, ηπειρωτικής και νησιωτικής, με σκοπό να “σαρώσουν” τη χώρα, για να στείλουν το μήνυμα του εορτασμού του ΟΧΙ και της ισχυρής παρουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων παντού. Για να πραγματοποιηθεί ο παραπάνω σχεδιασμός στο σύνολό του θα πρέπει να σταθεί σύμμαχος και ο καιρός.

Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη έχει καταπλεύσει και η Φρεγάτα ΥΔΡΑ, στο πλαίσιο του εορτασμού, χωρίς όμως να είναι επισκέψιμη, λόγω των υγειονομικών συνθηκών.

Πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια