Με πενήντα πιστούς εντός του Ναού μάσκες και… ουρές η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο (φωτο)

Με πενήντα πιστούς εντός του Ναού μάσκες και… ουρές η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο (φωτο)

Με λαμπρότητα τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, για τον εορτασμό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου.

Με πενήντα πιστούς εντός του Ναού μάσκες και… ουρές η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο (φωτο) , φωτογραφία-1

Από το πρωί πλήθος κόσμου προσέρχεται στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσει, σχηματίζοντας ουρές έξω από την εκκλησία. Λόγω των μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό εντός της εκκλησίας επιτρέπονται 50 άτομα.

Στον προαύλιο χώρο του ναού έχουν τοποθετηθεί καρέκλες για όσους δεν επιτρέπεται να εισέλθουν εντός της εκκλησίας λόγω του περιορισμένου αριθμού των ατόμων για την προστασία διασποράς του κορωνοϊού.

Με πενήντα πιστούς εντός του Ναού μάσκες και… ουρές η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο (φωτο) , φωτογραφία-2

Γύρω από την εκκλησία έχουν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα. H παρουσία της Αστυνομίας είναι ισχυρή προκειμένου να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Με πενήντα πιστούς εντός του Ναού μάσκες και… ουρές η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο (φωτο) , φωτογραφία-3

Σχεδόν όλοι φορούν μάσκα και τηρούν, όσο αυτό είναι εφικτό, τις αποστάσεις ασφαλείας.

Με πενήντα πιστούς εντός του Ναού μάσκες και… ουρές η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο (φωτο) , φωτογραφία-4

Κεκλεισμένων των θυρών για την τήρηση των αποστάσεων θα τελεστεί στις 13:00 η επίσημη Δοξολογία για την εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και τις ιστορικές Επετείους της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης το 1912 και της 28ης Οκτωβρίου 1940, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια