Ο λογοτέχνης πρώην βουλευτής που «βλέπει» την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912

Ο λογοτέχνης πρώην βουλευτής που «βλέπει» την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912

Τους Έλληνες στρατιώτες που απελευθέρωσαν τη Θεσσαλονίκη στις 26 και 27 Οκτωβρίου του 1912 θυμάται και τιμά ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάρκος Μπόλαρης, με κείμενο το οποίο συνέγραψε και ανάρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρώην βουλευτής περνώντας στο χαρτί τις ιστορικές αναφορές και τις δικές του προσλαμβάνουσες, γράφει για τη σκόνη του ιππικού που φαινόταν από τον Πύργο του Τριγωνίου και προμήνυε την άφιξη του «νικηφόρου κι απελευθερωτή Ελληνικού Στρατού», ενώ δεν παραλείπει να υπογραμμίσει τη σημασία της διήμερης μάχης στα Γιαννιτσά.

Σε άλλο σημείο του κειμένου, ο Μ. Μπόλαρης περιγράφει με τον δικό του τρόπο την αιτία της νίκης των Ελλήνων, έναντι των πολυπληθέστερων Τούρκων. «Κι ήταν η ψυχή, το θάρρος, το σθένος, η ορμή των μειονεκτούντων και λιγότερων Ελλήνων απέναντι σε οχυρωμένους ασφαλώς περισσότερους Τούρκους που ανέμεναν, που έκριναν την μάχη , τον πόλεμο υπέρ των προελαυνόντων ελληνικών στρατευμάτων. Και τώρα να , πλησιάζει θριαμβευτικά στην πόλη που ίδρυσε ο Κάσσανδρος και της έδωσε το όνομα της γυναίκας του, κόρης του Φιλίππου του Β', Θεσσαλονίκης», γράφει χαρακτηριστικά ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο-φόρο τιμής του Μ. Μπόλαρη:

Πηγή: makthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια