Το θέατρο που γεννήθηκε εν μέσω πανδημίας στην Θεσσαλονίκη

Το θέατρο που γεννήθηκε εν μέσω πανδημίας στην Θεσσαλονίκη

Το Metropolitan the urban theater ετοιμάζεται να υποδεχτεί το κοινό

Εν μέσω μιας δύσκολης εποχής ξεκινά τα βήματά της μια νέα θεατρική σκηνή στην πόλη μας. Στον χώρο όπου πριν μερικά χρόνια βρίσκονταν το σινεμά Μετροπόλιταν, θα αρχίσει να λειτουργεί το Metropolitan the urban theater (Φλέμινγκ 2), που υπόσχεται να μας χαρίσει παραστάσεις που θα μας συγκινήσουν, θα μας κάνουν να γελάσουμε, αλλά και να σκεφτούμε.

metropolitan_5.jpg
metropolitan_5.jpg

Εξηγώντας την ιδέα για το νέο αυτό πρότζεκτ η κυρία Ιφιγένεια Μανώλα ανέφερε: «Η ιδέα για να αποκτήσει η “Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης” δική της στέγη υπήρχε πάντα στο μυαλό μου. Όταν με τους συνεργάτες μου βρήκαμε τον χώρο του παλιού κινηματογράφου Μετροπόλιταν (και έπειτα Black box), αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε έναν μοντέρνο λειτουργικό πολυχώρο, που θ’ αγκαλιάσει τις καλλιτεχνικές ανησυχίες της πόλης μας και όχι μόνο».

metropolitan_3.jpg
metropolitan_3.jpg

Οι εργασίες έγιναν εν μέσω της πανδημίας. Πόσο δύσκολο ήταν άραγε αυτό, την ρωτήσαμε. «Τίποτε δεν είναι εύκολο! Πόσο μάλλον όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια πανδημία. Ο αγώνας ήταν δύσκολος και σκληρός. Για μένα όμως είναι πολύ σημαντικό ο άνθρωπος να οραματίζεται, να βάζει στόχους και να τους πραγματοποιεί. Έχοντας λοιπόν εδώ και αρκετά χρόνια τον συγκεκριμένο στόχο, γεννήθηκε σήμερα – παρά τις αντίξοες συνθήκες- στην καρδία της Θεσσαλονίκης, ένα κόσμημα για την πόλη μας. Ένας χώρος που είναι έτοιμος να φιλοξενήσει παραστάσεις υψηλών προδιαγραφών». Στους στόχους της ομάδας είναι να φιλοξενήσει «παραστάσεις, μουσικά δρώμενα, εργαστήρια τεχνών, σεμινάρια και ότι άλλο προάγει τον πολιτισμό».

Όσο για τον προγραμματισμό; Η κυρία Μανώλα δήλωσε ότι: «Εφ’ όσον όλα πάνε καλά , η αυλαία θα ανοίξει τέλος Νοεμβρίου με παράσταση ενηλίκων, ενώ για τους μικρούς φίλους η Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης έχει ετοιμάσει το κορυφαίο έργο της Πηνελόπης Δέλτα “Τρελαντώνης” σε διασκευή Αλεξάνδρας Γιαννοπούλου, σκηνοθεσία Ανδρονίκης Μαλακόζη, μουσική Χάρη Γκατζόφλια, καθώς επίσης και άλλες δύο παραστάσεις που σύντομα θα ανακοινωθούν. Θα πρέπει ακόμα να σας πω ότι ήδη έχουν αρχίσει οι εγγραφές για το θεατρικό εργαστήρι για παιδιά, που θα λειτουργήσει από Νοέμβριο».

metropolitan_4.jpg
metropolitan_4.jpg

Πληροφορίες: στο τηλ. 2311 284773 και για τα εργαστήρια στο https://www.paidikiskini.gr/ergastiri.

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια