Ξεκινά από σήμερα το ψηφιακό φεστιβάλ animation

Ξεκινά από σήμερα το ψηφιακό φεστιβάλ animation

Το TAF – Thessaloniki Animation Festival – δημιουργήθηκε από την Addart και μέσα σε διάστημα πέντε ετών κατάφερε να γίνει το 2 ο μεγαλύτερο animation φεστιβάλ στην Ελλάδα και προχωρά δυναμικά προς το εξωτερικό.

Σεβόμενοι την υγειονομική κρίση, το TAF έρχεται φέτος ψηφιακά κοντά σας μέσα από όλες τις συσκευές με πρόσβαση στο διαδύκτιο. Με επιλεγμένες ταινίες από χιλιάδες συμμετοχές και καλεσμένους από όλο τον κόσμο, ανάμεσα στους οποίους: ο Carlos Gaxiola, ιδρυτής του στούντιο DEMENTE που είναι στην παραγωγή του γνωστού animation “Rick & Morty”, ο καναδός ηθοποιός Christian Lloyd, μέλος του cast της περίφημης σειράς «Umbrella Academy” & “Handsmaid Tale” και ο βραβευμένος με BAFTA σεναριογράφος Alan Keane υπεύθηνος για τα σενάρια των Space Chicken form Space, OddBods και της δημοφιλούς σειράς Black Mirror. Το TAF θα λάβει χώρα στις 22 με 30 Οκτωβρίου ψηφιακά. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν μέσω της ιστοσελίδας www.tafestival.gr ,σε μια ειδικά διαμορφωμένη και εύκολη στην χρήση πλατφόρμα “streaming on demand”.

Το φεστιβάλ θα ανοίξει με την ομιλία του ο Παναγιώτης Κυριακουλάκος, αντίπροεδρος της Asifa Hellas με την ευκαιρία εορτασμού των 75 χρόνων Ελληνικού Animation. Κατά τη διάρκεια του TAF θα πραγματοποιηθούν webinars, όπου οι καλεσμένοι θα μοιραστούν τις γνώσεις τους με το κοινό, καθώς επίσης και το πρώτο Balkan Animation Pitching Forum (BAF) κατά το οποίο παραγωγοί και studio από τα Βαλκάνια θα παρουσιάσουν τα project τους σε διακεκριμένους παραγωγούς και διανομείς από όλο τον κόσμο.

Τέλος, όπως κάθε χρόνο, στο φεστιβάλ θα διεξαχθεί διαγωνισμός ταινιών animation μικρού μήκους, με απονομή βραβείων και για πρώτη φορά το κοινό θα φέρει το ρόλο του κριτή με το ομότιτλο «βραβείο κοινού» .

Το Thessaloniki Animation Festival συνχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού Ελλάδος και το στηρίζουν το Ίδρυμα Heinrich Böll Ελλάδος, το δίκτυο οργανώσεων Select Respect και τα I.I.E.K. ΔΕΛΤΑ.

πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια