Ενίσχυση αστυνόμευσης ζητά ο εμπορικός κόσμος σε Εύοσμο – Κορδελιό

Ενίσχυση αστυνόμευσης ζητά ο εμπορικός κόσμος σε Εύοσμο – Κορδελιό

Όπως λένε το τελευταίο διάστημα υπάρχει κλιμάκωση κρουσμάτων εγκληματικότητας

Ενίσχυση της αστυνόμευσης στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου με περισσότερες περιπολίες και κατά τη διάρκεια της ημέρας, ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Ευόσμου – Κορδελιού, ο οποίος είχε πρόσφατα συνάντηση για το θέμα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας στην περιοχή με την ηγεσία της αστυνομίας στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε στον Τύπο Θεσσαλονίκης ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου – Κορδελιού (ΕΜΣΕΚ) κ. Βλάσσης Νικολαΐδης, το τελευταίο διάστημα σημειώνονται κρούσματα εγκληματικότητας, «άνοιγμα» μαγαζιών, σπάσιμο τζαμαριών κ.α. Την κατάσταση επηρεάζει αρνητικά το γεγονός ότι τα καταστήματα εστίασης, μπαρ κλπ κλείνουν νωρίς λόγω των μέτρων περιορισμού του κορωνοϊού με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κίνηση κόσμου έξω και να ερημώνει η περιοχή.

Ο νεοσύστατος Εμπορικός Σύλλογος έστειλε στις 24 Σεπτεμβρίου επιστολή προς τους αρμοδίους, στην οποία ανέφερε ότι τον τελευταίο καιρό κλιμακώνονται διαρκώς στον πλέον ανησυχητικό βαθμό κρούσματα εγκληματικότητας στις περιοχές του Ευόσμου και του Ελευθερίου – Κορδελιού. Κατόπιν της δημόσιας επιστολής ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΕΜΣΕΚ κλήθηκαν σε συνάντηση στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου ο σύλλογος κατέθεσε τις προτάσεις του.

Η συνάντηση αποδείχθηκε άκρως εποικοδομητική, με ανταλλαγή στοιχείων, πληροφοριών, στατιστικών και την έναρξη συντονισμού του στρατηγικού σχεδιασμού της Αστυνομίας, της Ασφάλειας και της Τροχαίας με τον ΕΜΣΕΚ, όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος.

«Γνωρίζουν τα προβλήματα που υπάρχουν, υπάρχει αστυνόμευση αλλά δεν επαρκεί για τον δήμο μας καθώς είναι ένας πάρα πολύ μεγάλος δήμος με πολλά μαγαζιά», αναφέρει ο κ. Νικολαΐδης.

Οι παραβάσεις όπως αναφέρει στην επιστολή ο Σύλλογος είναι πια συχνότατες και κάθε είδους:

Διατάραξη κοινής ησυχίας, κυκλοφορία ομάδων εκφοβισμού όπου υβρίζουν, απειλούν και σε πολλές περιπτώσεις ξυλοκοπούν κυρίως εφήβους και νέους, ενώ συχνά τους ληστεύουν αποσπώντας κινητά τηλέφωνα και χρήματα, πωλήσεις λαθραίων εμπορευμάτων κάθε είδους, διαρρήξεις οικιών και καταστημάτων, κλοπές αυτοκινήτων, ένοπλες ληστείες επιχειρήσεων.

Μάλιστα, ο κ. Νικολαΐδης, αναφέρει ότι πλέον υπάρχουν και περιστατικά που γίνονται μέρα μεσημέρι ακόμα και σε μέρη που υπάρχει κόσμος και γι’ αυτό ζητείται να υπάρχουν περισσότερες περιπολίες και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πρόσφατα όπως λέει έξω από σχολείο έσπασαν το τζάμι συνοδηγού σε ΙΧ που οδηγούσε μια μητέρα η οποία είχε κατέβει για να πάρει τα παιδιά της από το σχολείο, για να αρπάξουν τσάντα, ενώ υπενθυμίζει και το περιστατικό ένοπλης ληστείας που είχε γίνει πριν λίγο καιρό σε ψιλικατζίδικο.

Ο Σύλλογος στην επιστολή ζητάει:

-Την άμεση στελέχωση του Α/Τ Εύοσμου ώστε να επιλυθεί σε μόνιμη βάση το ζήτημα της ελλιπούς αστυνόμευσης της περιοχής, η οποία αποτελεί, όπως επισημαίνει, De facto την κύρια αιτία για την αύξηση της εγκληματικότητας.

-Την μόνιμη παρουσία ένστολων στους χώρους μεγάλου συνωστισμού του δήμου όπως οι πλατείες, και κυρίως στους δρόμους και τα στενά περιμετρικά αυτών, όπου όπως αναφέρει παρατηρούνται τα περισσότερα περιστατικά εκφοβισμού, ξυλοδαρμών και ληστειών εφήβων και νέων.

Σε ότι αφορά τώρα την κίνηση στα καταστήματα, η τοπική αγορά «είδε» πτώση τζίρου λόγω της κατάστασης με την πανδημία, ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη, η εκτίμηση είναι ότι βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα σε σχέση με άλλες περιοχές.

Η αγορά της περιοχής εξάλλου είναι γνωστή και την εμπιστεύονται όχι μόνο οι δημότες αλλά και καταναλωτές από άλλες περιοχές, καθώς εκεί λειτουργούν πολλά μαγαζιά, όλων των ειδών ακόμα και επώνυμες εταιρίες και κατά συνέπεια μπορούν να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

Είναι ενδεικτικό ότι σε κεντρικούς δρόμους όπως η Καραολή και Δημητρίου δεν υπάρχει μαγαζί ξενοίκιαστο. Η τοπική κοινωνία στηρίζει την αγορά αλλά και οι επαγγελματίες από την πλευρά τους δηλώνουν ότι προσπαθούν με διάφορες ενέργειες να βρίσκονται δίπλα στον δημότη.

Δημοφιλής προορισμός για διασκέδαση είναι εξάλλου και η πλατεία του Ευόσμου, ωστόσο η επιβολή του ωραρίου λειτουργίας μέχρι τις 12.30 λόγω Covid-19 έχει πλήξει τους τζίρους των επιχειρήσεων, που είναι επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης. «Έχουν δει μεγάλη πτώση τζίρου αλλά και πάλι είναι σε καλύτερη μοίρα, γιατί η αγορά είναι μεγάλη και δυνατή», λέει ο κ. Νικολαΐδης.

Η συνθήκη που δημιούργησε ο κορωνοϊός είχε ως αποτέλεσμα ο νεοσύστατος Εμπορικός Σύλλογος Ευόσμου – Κορδελιού να έρθει πιο κοντά με τους επαγγελματίες αλλά και οι ίδιοι οι επαγγελματίες ήρθαν πιο κοντά στο σύλλογο, καθώς λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης δημιουργήθηκαν ανάγκες στους επαγγελματίες σε επίπεδο πληροφόρησης, επίλυσης προβλημάτων κλπ.

Όπως αναφέρει ο κ. Νικολαΐδης έγινε πρόταση στο δήμο και ήταν ο πρώτος που δέχθηκε και πέρασε οι επαγγελματίες του δήμου για το διάστημα που ήταν κλειστά τα μαγαζιά, τους 2,5 μήνες της καραντίνας, να μην πληρώσουν δημοτικά τέλη και τα μαγαζιά εστίασης με τραπεζοκαθίσματα να έχουν μείωση 50% από το άνοιγμα μέχρι 31 Δεκεμβρίου.

Ο Σύλλογος έχει στην ατζέντα του μια σειρά από δράσεις για την τόνωση της αγοράς, ωστόσο ο κορωνοϊός τις έχει βάλει προς το παρόν σε «πάγο» προκειμένου να αποφευχθεί συνωστισμός.

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια

Πολιτισμός
Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει και ακόμα μία εβδομάδα ξεκινά και υπόσχεται σε κάθε θεατή, απαιτητικό ή μη, ευκαιρίες να βγει από το σπίτι για διασκέδαση και ψυχαγωγία, τηρώντας, παράλληλα, τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Θέατρο Η «Βαβυλωνία» από τον Τάκη Χρυσικάκο στη Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών Το θεατρικό έργο «Βαβυλωνία» του Δημήτρη Βυζαντίου παρουσιάζει το ΚΘΒΕ στη σκηνή Σωκράτης Καραντινός. Το γλωσσικό χάος σκηνοθετεί ο Τάκης Χρυσι...
Διάφορα
Ανησυχητικά τα στοιχεία από την γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων «Βράζει» ο ιός στη Βόρεια Ελλάδα με τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες να είναι οι δύο μεγαλύτεροι πονοκέφαλοι όσον αφορά την εξάπλωση του κορωνοϊού. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως Θεσσαλονίκη και Σέρρες βρίσκονται πάνω από την Αθήνα σε αριθμό κρουσμάτων χθες, Κυριακή (25/10), έχοντας 230 νέα κρούσματα μαζί, ενώ η Αττική είχε 227. Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, Θεσσαλονίκη και Σέρρες δέχονται...
Κοινωνία
Γιορτάζει τον πολιούχο της Άγιο Δημήτριο και την Απελευθέρωση – Πώς θα γίνει η δοξολογία Μεγάλη γιορτή σήμερα 26 Οκτωβρίου για τη Θεσσαλονίκη, καθώς η πόλη γιορτάζει την ημέρα του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, αλλά και την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης την 26η Οκτωβρίου 1912. Οι εκδηλώσεις φέτος ωστόσο τόσο για τη σημερινή εορτή αλλά και για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου έχουν προσαρμοστεί στα δεδομένα που έχει επιβάλλει ο κορωνοϊός. Έτσι κεκλει...
Διάφορα
Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 23 βαθμούς Καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα. Σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στη Βόρεια Ελλάδα και στο Αιγαίο. Περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες. Πιο αναλυτικά, σήμερα Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι κατά περιόδους πυκνότερες στα δυτικά, στα νότα και στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Σχετικά αυξημένες θα...
Υγεία
Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό; κι όμως είναι. Το itrofi.gr σας παρουσιάζει την Pizza Pascalina την επονομαζόμενη «πίτσα που παρατείνει τη ζωή» ή «αντικαρκινική πίτσα». Αποτελεί δημιούργημα επιστημόνων από τη Νάπολη οι οποίοι σε συνεργασία με κορυφαίους σεφ, δημιούργησαν την πιο υγιεινή επιλογή του απόλυτου πρεσβευτή της ιταλικής γαστρονομίας. Οι δημιουργοί της, με πρότυπο τη μεσογειακή διατροφή, η οποία σύμφωνα με μελέτες και στη χώρα μας, έχει...
Διάφορα
Μέσα σε εφτά στρέμματα βρίσκεται η ακριβότερη βίλα της Μυκόνου που πωλείται αυτή την στιγμή με ένα τίμημα που ζαλίζει αφού ο υποψήφιος νέος ιδιοκτήτης θα πρέπει να καταβάλλει 23.000.000 ευρώ για να την αποκτήσει. Ποσό ασύλληπτο για την Ελλάδα της κρίσης, όχι όμως για το νησί των ανέμων και αυτή την εκπληκτική κατοικία των χιλίων πεντακοσίων τετραγωνικών μέτρων. Περιλαμβάνει ουσιαστικά τρεις βίλες σε μία η οποία μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι τριάντα άτομα και...
Διάφορα
Λίγα φαινόμενα Δευτέρα και Τρίτη. Πολλές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια την Τετάρτη. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά. Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό Παροδικές νεφώσεις και τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια το επόμενο διήμερο. Περισσότερα και τοπικά έντονα φαινόμενα την Τετάρτη Η θερμοκρασία θα είναι κανονική για την εποχή Οι άνεμοι θα ενισχυθούν από την Τρίτη το απόγευμα στα δυτικά Σήμερα Κυριακή π...
Διάφορα
Τους Έλληνες στρατιώτες που απελευθέρωσαν τη Θεσσαλονίκη στις 26 και 27 Οκτωβρίου του 1912 θυμάται και τιμά ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάρκος Μπόλαρης, με κείμενο το οποίο συνέγραψε και ανάρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ο πρώην βουλευτής περνώντας στο χαρτί τις ιστορικές αναφορές και τις δικές του προσλαμβάνουσες, γράφει για τη σκόνη του ιππικού που φαινόταν από τον Πύργο του Τριγωνίου και προμήνυε την άφιξη του «νικηφόρου κι απελευθερωτή Ελληνικού...
Πολιτισμός
Σήμερα το πρωί έγινε η καθιερωμένη λιτανεία των λειψάνων του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη. Οι πιστοί τηρώντας τα μέτρα προστασίας, φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις, συγκεντρώθηκαν έξω από τον ναό και παρακολούθησαν την τελετή. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες η λιτανεία των εικόνων έγινε στο προαύλιο σε κλίμα κατάνυξης. Δείτε φωτογραφίες από το INTIME   Πηγή: rthess.gr