Θεσσαλονίκη: Νέα e - εποχή στο δημοτικό κολυμβητήριο

Θεσσαλονίκη: Νέα e - εποχή στο δημοτικό κολυμβητήριο

Από σήμερα ανοίγει η σχετική πλατφόρμα και από Δευτέρα αρχίζει η λειτουργία

Σε ηλεκτρονική εποχή μπαίνει το Δημοτικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης καθώς πλέον τα ραντεβού θα γίνονται στην πλειοψηφία τους ηλεκτρονικά.

Η σχετική πλατφόρμα ανοίγει σήμερα, και από Δευτέρα τα περισσότερα ραντεβού θα κλίνονται με λίγα μόλις κλικ από το κινητό, τον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή το τάμπλετ.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που στόχο έχει να εξυπηρετηθεί πιο άμεσα το κοινό, χωρίς ταλαιπωρία, και να αποφευχθεί τυχόν συνωστισμός.

Ο υπεύθυνος λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Μπάμπης Αμοιρίδης δήλωσε : «Από τον Ιούνιο λειτουργούσαμε με βάση τα νέα δεδομένα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, και το ραντεβού ήταν απαραίτητο για όποιον δημότη ήθελε να έρθει στο κολυμβητήριο. Μπορούσε να κάνει μάθημα 60 λεπτών και έπειτα ο χώρος για 60 λεπτά ήταν άδειος ώστε να απολυμανθεί για να έρθουν στη συνέχεια και οι επόμενοι δημότες. Τα ραντεβού στην αρχή κλείνονταν είτε τηλεφωνικά ή δια ζώσης, όμως σταδιακά κάποιοι πολίτες μάς είπαν πως δυσκολεύονταν να πιάσουν γραμμή, έκαναν παράπονα, και αυτό δημιουργούσε μια δυσαρέσκεια και στις δύο πλευρές. Γι’ αυτό προσανατολιστήκαμε στα ηλεκτρονικά ραντεβού. Η σχετική πλατφόρμα τελικά θα ανοίξει από το Σάββατο 17/10/2020 και ώρα 12:00 για τον προγραμματισμό επισκέψεων στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, που ξεκινούν από Δευτέρα 19/10/2020».

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν μέσω του κινητού, του ηλεκτρονικού υπολογιστή ή του τάμπλετ τους να κλείνουν το ηλεκτρονικό ραντεβού για την αυθημερόν ή επόμενη εργάσιμη, επιθυμητή ημέρα άσκησης στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://opengov.thessaloniki.gr/opengov/eservices/swim/

Ακύρωση του ηλεκτρονικού ραντεβού γίνεται μόνο τηλεφωνικά ή διά ζώσης στη γραμματεία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου ( τηλ: 2310 907711).

Και για όσους δεν έχουν σύνδεση στο ίντερνετ ή δεν έχουν γνώσεις Η/Υ θα υπάρχει η δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού δια ζώσης ή τηλεφωνικά.

Αναφορικά με τον αριθμό των αθλούμενων ο κ. Αμοιρίδης είπε πως μπορούν να βρίσκονται μέχρι 16 άτομα ανά διαδρομή, ενώ στα αποδυτήρια μπορούν να εξυπηρετηθούν σε χώρο 80m2 μέχρι 8-9 άτομα, ενώ υπάρχουν και άλλοι δύο μικρότεροι χώροι αποδυτηρίου που μπορούν να εξυπηρετήσουν ως 5 άτομα.

Η πισίνα είναι θερμαινόμενη, όμως ανοιχτή. Ο υπεύθυνος του Κολυμβητηρίου πρόσθεσε πως «συνήθως περισσότερος κόσμος έρχεται όταν έχει καλό καιρό ή είναι καλοκαίρι». Για εγγραφές χρειάζεται βεβαίωση από παθολόγο/ καρδιολόγο και δερματολόγο, για τους μικρότερους από γενικό ιατρό, και για τους ηλικιωμένους βεβαίωση από καρδιολόγο και δερματολόγο. Το κόστος είναι στα 8 ευρώ οι 5 φορές, 14 ευρώ οι 10 φορές και 34 ευρώ οι 25 φορές.

Τι ισχύει

Κατά την είσοδο και αποχώρηση από τα αποδυτήρια του κολυμβητηρίου, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.

Πριν από την έναρξη της αθλητικής δραστηριότητας, οι αθλούμενοι θα συμπληρώνουν υποχρεωτικά το Δελτίο Καταγραφής Αθλουμένου, για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα.

Τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, για ελεύθερη κολύμβηση μπορούν να ενταχθούν αποκλειστικά μόνο σε συγκεκριμένες ώρες, με συχνότητα 2 φορές/εβδομάδα.

Κάθε αθλούμενος ηλικίας κάτω των 65 ετών έχει δυνατότητα προγραμματισμού τριών (3) επισκέψεων/εβδομάδα για ελεύθερη κολύμβηση. Σε περίπτωση παράλειψης ακύρωσης του ηλεκτρονικού ραντεβού στη γραμματεία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου ( τηλ: 2310 907711 ), αυτό προσμετράται κανονικά.

Στα τμήματα της υδρογυμναστικής (AQUA), μπορούν να παίρνουν μέρος ενήλικες και άτομα ηλικίας άνω των 65.

Δεν υπάρχει δυνατότητα διπλού ραντεβού για την ίδια ημέρα.

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια