Αυξάνονται τα κρούσματα στα Ιωάννινα – Μεγαλώνει η ανησυχία

Αυξάνονται τα κρούσματα στα Ιωάννινα – Μεγαλώνει η ανησυχία

Νέα έκρηξη κρουσμάτων χθες στην Ήπειρο και ιδιαίτερα στα Γιάννενα.


Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν συνολικά 24 νέα κρούσματα. Από αυτά τα 18 αποδίδονται στα Γιάννενα, τα 2 στην Άρτα και 4 στη Θεσπρωτία τα οποία είχαν γίνει γνωστά την Τετάρτη.

Την Πέμπτη έχασε τη ζωή του ένας 82χρονος που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και ο θάνατός του αποδίδεται στον κορονοϊό. Πρόκειται για το 2ο σχετικό περιστατικό καθώς προ ημερών είχε πεθάνει και μια 87χρονη.

Την ίδια στιγμή, κορυφώνεται η ανησυχία και για το Γηροκομείο «Ζωσιμαδών» καθώς χθες διαγνώστηκαν άλλοι 2 τρόφιμοι με κορονοϊό. Μεταφέρθηκαν και αυτοί για νοσηλεία στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Ως γνωστόν από το απόγευμα της Τετάρτης το Γηροκομείο βρίσκεται σε 10ημερη καραντίνα. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύονται συνολικά 29 άτομα. Εξ αυτών 26 στη Μονάδα Λοιμωδών και τα άλλα 3 στη ΜΕΘ.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν χθες, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στον προαύλιο χώρο του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου στα Ιωάννινα. Πραγματοποιήθηκαν 753 έλεγχοι, εκ των οποίων ανευρέθησαν έντεκα (11) θετικά δείγματα, τα οποία αφορούν σε Έλληνες (7 άνδρες και 4 γυναίκες), με διάμεση ηλικία τα 35 έτη. Ο ΕΟΔΥ συνεχίζει τα τεστ σε διάφορες περιοχές της χώρας, δίνοντας την ευκαιρία σε πολίτες που δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το τεστ, να δουν αν είναι θετικοί ή αρνητικοί.

πηγή: seleo.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια