Κορωνοϊός: Σε όλο τον κόσμο συζητάνε πιο αυστηρά μέτρα το Νοέμβριο λέει ο Τσακρής στον ΘΕΜΑ 104,6

Κορωνοϊός: Σε όλο τον κόσμο συζητάνε πιο αυστηρά μέτρα το Νοέμβριο λέει ο Τσακρής στον ΘΕΜΑ 104,6

Για ανεβασμένο επιδημιολογικό φορτίο σε αρκετούς νομούς της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας αλλά και στα Ιωάννινα έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής τονίζοντας ότι «εάν υπάρξει ανταπόκριση από τους πολίτες και εφαρμόσουν μέτρα θα αποφύγουν οι περιοχές στην κατηγορία 3 οπως  στην Κοζάνη».

Σύμφωνα με τον ίδιο «η κούραση είναι κατι το αναμενόμενο» αλλά «κάτι που συζητάται σε όλο τον κόσμο είναι να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό το Νοέμβριο ώστε να είμαστε πιο καλά στα τέλη Δεκεμβρίου και να έχουμε τη δυνατότητα για εκδηλώσεις όπως ρεβεγιόν».

Ερωτηθεις για την ανοσία της αγέλης ο κ. Τσακρής απάντησε ότι «είναι κάτι αρκετά σχετικό με την Covid-19. To πώς ανταποκρίνεται το ανοσοποιητικό σύστημα δεν το έχουμε ξεκαθαρίσει ακόμα. Έχουμε περιστατικά επαναμόλυνσης οου δείχνει το ποσο περίπλοκη είναι η επιπτωση στο ανοσοποιητικό σύστημα. Ο νέος κορωνοϊός έχει δείξει επίσης οτι μεταλάσσεται».

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας τόνισε, τέλος, την ανάγκη να υπάρχει «συστηματική και καλή καταγραφή των κρουσμάτων στην κοινότητα και επαναλαμβανόμενοι έλεγχοι σε κλειστές δομές οπως γηροκομεία ή δομές μεταναστών για να έχουμε υπό ελεγχο εστίες υπερμετάδοσης».

πηγή: ygeiamou.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια