55α Δημήτρια: ISO sessions με σύμμαχο τις τεχνικές studio!

55α Δημήτρια: ISO sessions με σύμμαχο τις τεχνικές studio!

8 έργα από σχήματα σύγχρονου χορού, μουσικής και παραστατικών τεχνών στο πλαίσιο των 55ων Δημητρίων με την υπογραφή του Vitruvian Thing

Οκτώ σύντομα έργα από οκτώ εκ των σημαντικότερων σχημάτων και καλλιτεχνών της Θεσσαλονίκης από το χώρο του σύγχρονου χορού, της μουσικής, και των παραστατικών τεχνών αποτελούν το πρότζεκτ «Vitruvian thing ISO sessions» που παρουσιάζεται online στο πλαίσιο των Δημητρίων.

Όπως εξήγησε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο Dani Joss: «Στη σκηνή του Vitruvian Thing, που διακρίνεται για το επιμελημένο πρόγραμμα που παρουσιάζει, οι δημιουργοί κλήθηκαν να παρουσιάσουν τα έργα τους χωρίς κοινό, αλλά με σύμμαχο τις τεχνικές studio.

Στην εποχή των αποστάσεων, η δημιουργία στο χώρο των παραστατικών τεχνών καλείται όχι μόνο να ξεπεράσει ένα σύνολο εμποδίων, αλλά και μια κρίση ταυτότητας που προκύπτει από την απουσία του ζωντανού κοινού: οι επικοινωνιακές σχέσης και η δυναμική μεταξύ ερμηνευτή και κοινού είναι τόσο διαφορετικές, που εγείρονται ερωτήματα σε σχέση με τη φύση της παραστατικής δημιουργίας καθαυτή. Σε ένα Vitruvian Thing κλειστό από την αρχή της καραντίνας, ένας κύκλος δημιουργών με σταθερή πολυετή δράση στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε να εξερευνήσει αυτόν το νέο χώρο με ποικιλία προσεγγίσεων. Κάποιοι περιορισμοί αίρονται, κάποιοι νέοι προκύπτουν. Γνωστές τεχνικές και μέθοδοι οδηγούν σε αδιέξοδο, παρουσιάζονται όμως νέες δυνατότητες. Πάνω από όλα, το τελικό αποτέλεσμα θα έπρεπε να μοιάζει με παράσταση, όχι απλά με ένα καλλιτεχνικό βίντεο.

Ο κάθε καλλιτέχνης ή σχήμα ακολούθησε διαφορετική συνθετική διαδρομή, σε ένα δημιουργικό και τεχνικό διάλογο με τη Die Wolke, αλλά και το τεχνολογικό παρακλάδι της, Occam’s Sharpener, προκειμένου να φτάσουμε σε οκτώ κομμάτια, αποτελέσματα της αναζήτησης αυτής, προσαρμοσμένα στο format των 55ων Δημητρίων». Ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή για το καθένα.

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια