Θεσ/νίκη: Με πρωθυπουργό και ΠτΔ η 26η Οκτωβρίου

Θεσ/νίκη: Με πρωθυπουργό και ΠτΔ η 26η Οκτωβρίου

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται να βρίσκονται ανήμερα της 26ης Οκτωβρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr και με βάση τον προγραμματισμό που μέχρι στιγμής ισχύει, τόσο ο κ. Μητσοτάκης, όσο και η κα. Σακελλαροπούλου, αναμένεται να παραστούν στην επίσημη δοξολογία που θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Δημήτριο, για την γιορτή του Πολιούχου και την απελευθέρωση της πόλης.

Όπως είναι γνωστό, με απόφαση του πρωθυπουργού δεν θα γίνουν οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου, λόγω κορωνοϊού. Ωστόσο η Θεσσαλονίκη, έστω και χωρίς τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, θα έχει και πάλι την… τιμητική της.

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, στον ουρανό της Θεσσαλονίκης αναμένεται να πετάξουν συμβολικά μαχητικά αεροπλάνα και ελικόπτερα ενώ στο λιμάνι της πόλης θα υπάρξει και πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, με τις Ένοπλες Δυνάμεις μας να αποδίδουν με αυτόν τον τρόπο τιμές στη Θεσσαλονίκη, για τον τριπλό της εορτασμό.

Αναφορικά με την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Αναμένεται να παραβρεθούν όμως, ο Μητροπολίτης Γρεβενών Δαβίδ και ο Μητροπολίτης Σερρῶν καί Νιγρίτης Θεολόγος.

Με βάση τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, στη Θεσσαλονίκη θα συνοδεύουν τον πρωθυπουργό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και φυσικά ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέα Μακεδονίας Θράκης), Θόδωρος Καράογλου.

πηγή:grtimes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια