Εργαζόμενοι του Ιπποκράτειου νοσοκομείου με κορωνοϊό

Εργαζόμενοι του Ιπποκράτειου νοσοκομείου με κορωνοϊό

Δέκα κρούσματα κορωνοϊού στο προσωπικό του είχε τις τελευταίες μέρες το Ιπποκράτειο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στο Ιπποκράτειο και ειδικός σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ, Χρήστος Τζελέπης: «Την τελευταία εβδομάδα υπήρξε μια ένταση καθώς διαπιστώθηκαν δέκα περιστατικά κορωνοϊού σε γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου. Κάποιο μπήκαν σε καραντίνα, άλλοι νοσηλεύθηκαν. Σήμερα το πρωί μόνο δύο νοσηλευτές νοσηλεύονταν, καθώς οι υπόλοιποι εργαζόμενοι είχαν αρνητικοποιηθεί. Δεν γνωρίζουμε πότε νόσησε ο καθένας, όμως μετά από μερικές μέρες αρνητικοποιούνται οι δείκτες. Δεν θέλουμε να ρίξουμε την ευθύνη στους συναδέρφους που βρέθηκαν θετικοί στον Covid 19 γιατί πάντα υπάρχουν και οι ασυμπτωματικοί φορείς, οπότε δεν μπορεί κανείς να ξέρει πάντα πώς κόλλησε και από πού».

Παράλληλα ο κ. Τζελέπης ανέφερε πως ο ένας από τους δύο νοσηλευτές είναι καλύτερα στην υγεία του και ίσως και αυτός να έχει αρνητικοποιηθεί. Εξάλλου υπογράμμισε πως στο νοσοκομείο όπου υπάρχει και κλινική covid 19 «τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα από τους συναδέρφους. Φορούν διπλές μάσκες, και όταν μπαίνουν στην κλινική έχουν τις ειδικές στολές».

Ωστόσο εστίασε στο γεγονός πως «υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο είναι κουρασμένοι λόγω των αυξημένων απαιτήσεων στη δουλειά και γιατί συχνά δεν μπορούν να γίνουν αναπληρώσεις».

Τι ανέφερε το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου προς τη διοίκηση

Σε επιστολή του προς την διοίκηση του νοσοκομείου που εστάλη την Δευτέρα 6/10 το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» ανέφερε ότι: «Οι εργαζόμενοι οι οποίοι εντοπίζονται ως “θετικοί” στον Covid-19, ή παρουσιάζουν μια σειρά πιθανών σχετικών συμπτωμάτων, δεν έχουν μια γραπτή τυπική καθοδήγηση για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να κινηθούν». Για το λόγο αυτό οι εργαζόμενοι ζητούν από την διοίκηση «την έγγραφη ενημέρωση όλων σχετικά με μια τυπική και σταθερή διαδικασία την οποία όλοι οι υπάλληλοι  θα πρέπει να τηρούν στην περίπτωση που αναγνωρισθούν ως θετικά κρούσματα ή εφόσον παρατηρούν κάποια συμβατά ή μη με τον ιό συμπτώματα».

Επίσης τόνιζαν ότι «Μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται με τη μεταφορά ασθενών οι οποίοι νοσηλεύονται στην κλινική Covid-19  ή έχουν χαρακτηρισθεί πιθανά κρούσματα και χρειάζονται εξέταση Αξονικού Τομογράφου. Καθώς ο Αξονικός Τομογράφος του Νοσοκομείου βρίσκεται στο κτίριο Α΄ δηλ μακριά από το κτίριο Γ΄ της κλινικής Covid-19, γίνεται μεταφορά τους εκεί, μέσα από διαδρόμους του Νοσοκομείου ή ακόμη χειρότερα και από τον προαύλιο χώρο. Όπως γίνεται αντιληπτό η εικόνα δεν είναι η κατάλληλη για κάτι τέτοιο ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με πιθανή διασπορά του ιού κατά τη διαδικασία αυτή, αν αναλογισθεί κανείς ότι σε όλους τους προαναφερόμενους χώρους κινείται σημαντικός αριθμός τόσο προσωπικού όσο και ασθενών και άλλων πολιτών. Ως εκ τούτου θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθεί το πιο πάνω θέμα». 

Θετικός στον κορωνοϊό μαθητής στο Κολλέγιο Ανατόλια

Κρούσμα κορωνοϊού σημειώθηκε σε μαθητή του Κολλεγίου Ανατόλια, με το σχολείο να ενημερώνει μαθητές και γονείς πως ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα και όπως προβλέπει ο ΕΟΔΥ το τμήμα θα λειτουργήσει με τηλεκπαίδευση.

Το κρούσμα εντοπίστηκε χθες το πρωί σε μαθητή/μαθήτρια Γυμνασίου του Κολλεγίου Ανατόλια σε τεστ μοριακού ελέγχου για Covid-19. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κολλεγίου:

«Ο/η μαθητής/ μαθήτρια και η οικογένεια του/της δεν εμφανίζουν συμπτώματα.

Από σήμερα το πρωί που ενημερωθήκαμε, έχει τεθεί σε εφαρμογή το πρωτόκολλο διαχείρισης επιβεβαιωμένου περιστατικού του ΕΟΔΥ. Έχουν ήδη ειδοποιηθεί όλες οι «στενές επαφές» του κρούσματος, ώστε να παραμείνουν σε 14ήμερη καραντίνα. Ενημερώθηκε άμεσα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, όπως προβλέπεται.

Το Κολλέγιο Ανατόλια έχει προβεί σε σχολαστική απολύμανση όλων των χώρων στους οποίους βρέθηκε ο μαθητής/μαθήτρια, καθώς και του λεωφορείου, στο οποίο επιβιβάστηκε.

Καθώς όλα τα απαραίτητα μέτρα–τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας, σχολαστική απολύμανση χώρων και συχνός καθαρισμός/απολύμανση κοινόχρηστων χώρων-τηρήθηκαν πολύ προσεκτικά, πιστεύουμε ότι ο κίνδυνος μετάδοσης είναι σημαντικά περιορισμένος.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, το τμήμα στο οποίο ανήκει ο μαθητής/μαθήτρια θα λειτουργήσει με απομακρυσμένη διαδικτυακή διδασκαλία, ενώ η λειτουργία των υπόλοιπων τμημάτων και βαθμίδων του Κολλεγίου Ανατόλια θα συνεχιστεί κανονικά, καθώς ακολουθείται το πρωτόκολλο του».

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια