Λουκέτο και πρόστιμο 10.000 ευρώ σε καφενείο στη Θεσσαλονίκη

Λουκέτο και πρόστιμο 10.000 ευρώ σε καφενείο στη Θεσσαλονίκη

Πρώτη στα πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό η Κεντρική Μακεδονία

Τριήμερο «λουκέτο» και πρόστιμο €10.000 ευρώ επιβλήθηκε σε ένα καφενείο στην περιοχή της Πολίχνης, το οποίο βρέθηκε να λειτουργεί μετά τα μεσάνυχτα, παραβιάζοντας τα μέτρα που ισχύουν για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι κατά τους ελέγχους που έγιναν από την αστυνομία, στη Θεσσαλονίκη επιβλήθηκαν επίσης 13 πρόστιμα των €150 για παραβάσεις των μέτρων, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας επιβλήθηκαν συνολικά 38 πρόστιμα, τα οποία ήταν και τα περισσότερα από κάθε άλλη περιοχή στην Ελλάδα.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 34.398 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

• 8 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 798 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 68 άτομα.

• 1 για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, στη Θεσσαλονίκη.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 152 σχετικές παραβάσεις.

• 1 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 212 σχετικές παραβάσεις.

• 157 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ ως ακολούθως:

38 στην Κεντρική Μακεδονία,

23 στη Στερεά Ελλάδα,

19 στη Δυτική Ελλάδα,

13 στη Θεσσαλονίκη,

13 στο Βόρειο Αιγαίο,

10 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

10 στην Πελοπόννησο,

8 στην Ήπειρο,

7 στα Ιόνια Νησιά

6 στη Θεσσαλία,

5 στην Κρήτη,

3 στην Δυτική Μακεδονία και

2 στην Αττική.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 19.145 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 19.129 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 16 των 300 ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια