Ξανακυλάει νερό στα σιντριβάνια της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Ξανακυλάει νερό στα σιντριβάνια της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Με γοργούς ρυθμούς αποδίδονται σταδιακά στην πόλη τόσο τα εμβληματικά της σιντριβάνια -τα περισσότερα και τοπόσημα- όσο και άλλα μικρότερα, που με την επαναλειτουργία τους δίνουν νέα πνοή στις γειτονιές, ξαναζωντανεύοντας πλατείες, πάρκα και χαρακτηριστικές γωνιές σε όλες τις δημοτικές κοινότητες.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά αυτήν την περίοδο σε εκτεταμένες παρεμβάσεις για τη συντήρηση των σιντριβανιών της πόλης, τα οποία επί σειρά ετών παρουσίαζαν εικόνα πλήρους εγκατάλειψης.

«Στο πλαίσιο του σχεδιασμού μας για αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και για την υλοποίηση παρεμβάσεων που ομορφαίνουν τις γειτονιές και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, ξεκινήσαμε τη μεγάλη προσπάθεια να αποκαταστήσουμε τα σιντριβάνια της πόλης, τα περισσότερα από τα οποία είχαν αφεθεί να ρημάζουν, ενώ κάποια άλλα είχαν βανδαλιστεί. Στόχος μας είναι κάθε σιντριβάνι να αποτελέσει κόσμημα και σημείο αναφοράς για τους κατοίκους και τους επισκέπτες κάθε περιοχής», ανέφερε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδης.

Ήδη έχουν γίνει εργασίες σε έναν μεγάλο αριθμό σιντριβανιών, όπως ενδεικτικά σε αυτά που βρίσκονται στο πάρκο της ΧΑΝΘ, στην πλατεία Αντιγονιδών, στη «Λουόμενη» του Βασιλικού Θεάτρου, στην Αγία Μαρίνα, στη Χαριλάου, στο πάρκο Καούδη. Παράλληλα, εργασίες εξελίχθηκαν στην πλατεία Φαναριωτών, στην πλατεία Μαβίλη και στους Δώδεκα Απόστολους στην περιοχή Βαρδαρίου, στην πλατεία Μοριχόβου στα Λαδάδικα αλλά και στην πλατεία Χρηματιστηρίου, κ.ά.

Οι παρεμβάσεις είναι διαρκείς, αφού το έργο που έχει ανατεθεί αφορά τη συντήρηση όλων των σιντριβανιών της πόλης για χρονική διάρκεια δύο ετών. Ειδικότερα, προβλέπονται διετείς εργασίες συντήρησης στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις των περίπου 30 σιντριβανιών σε όλες τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης όπως επίσης των 19 επεισοδίων νερού και των πιδάκων στη νέα παραλία, των ισάριθμων νεροκουρτίνων πέριξ των πλατειών Χρηματιστηρίου και Εμπορίου όπως και των σιντριβανιών του δημαρχιακού μεγάρου.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τα σιντριβάνια

syntrivania-thess1.jpg
syntrivania-thess1.jpg

Πλατεία Αντιγονιδών

syntrivania-thess4.jpg
syntrivania-thess4.jpg

Πλατεία Μοριχόβου

syntrivania-thess5.jpg
syntrivania-thess5.jpg

Πλατεία Χαριλάου

syntrivania-thess2.jpg
syntrivania-thess2.jpg

Πλατεία Φαναριωτών 

syntrivania-thess3.jpg
syntrivania-thess3.jpg

Πλατεία Μαβίλη

syntrivania-thess6.jpg
syntrivania-thess6.jpg

Πλατεία Χρηματιστηρίου 

agia_marina.jpg
agia_marina.jpg

Αγία Μαρίνα

loyomenh_1.jpg
loyomenh_1.jpg

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια