Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την Ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την Ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει για τον Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό που πρόσφατα προκήρυξε η ΔΕΘ-HELEXPO, διαγωνισμό από τον οποίο θα προκύψει η αρχιτεκτονική μελέτη για την ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου της πόλης. 

Μέχρι χθες, Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες η σχετική ιστοσελίδα (https://www.thessaloniki-confexpark.gr/) όπου βρίσκονται δημοσιευμένες οι πληροφορίες και οι λεπτομέρειες του διαγωνισμού είχε περισσότερες από 4.000 επισκέψεις και 25 εγγραφές. Σύμφωνα με στέλεχος της ΔΕΘ- HELEXPO Α.Ε. για να μπορέσει ένας ενδιαφερόμενος να καταθέσει κάποια ερώτηση και να λάβει απάντηση πρέπει να εγγραφεί πρώτα στην σχετική ιστοσελίδα. Όπως αναφέρει από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Κυριάκος Ποζρικίδης "υπάρχει όντως ιδιαίτερο και μεγάλο ενδιαφέρον". 

Σημειώνεται πως οι μισές από τις παραπάνω επισκέψεις γίνονται από περιοχές εκτός Ελλάδας, κάτι που σύμφωνα με τους ιθύνοντες της ΔΕΘ, αποκαλύπτει πως διεθνή μελετητικά γραφεία ενδιαφέρονται για το εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων είναι η 13η Νοεμβρίου 2020, ενώ την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι 15 ομάδες που προκρίνονται από την Κριτική Επιτροπή. Η κριτική επιτροπή για τον Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό αποτελείται από καταξιωμένους επαγγελματίες στους τομείς της αρχιτεκτονικής, της αρχιτεκτονικής τοπίου και του αστικού σχεδιασμού. Τα μέλη της Επιτροπής θα αξιολογήσουν όλους τους υποψηφίους στο στάδιο της προεπιλογής, θα επιλέξουν τους διαγωνιζόμενους, θα αξιολογήσουν όλες τις σχεδιαστικές προτάσεις, θα τις κατατάξουν και θα απονείμουν τα βραβεία. Χθες, Δευτέρα μάλιστα η εννιαμελής επιτροπή πραγματοποίησε την πρώτη της τηλεδιάσκεψη, διάρκειας μιάμισης ώρας και παρουσία του προέδρου της εταιρίας, Τάσου Τζήκα. 

Σύμφωνα με την εταιρία "Ο Διεθνής Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός στοχεύει στον σχεδιασμό ενός φιλικού προς το περιβάλλον και υπερσύγχρονου, εμβληματικού, Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου με τα υψηλότερα πρότυπα, καθώς και τη βέλτιστη λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων του, σε συνδυασμό με ένα αστικό πάρκο πρασίνου για χρήση από τους πολίτες" 

Πηγή: makthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια