Θεσσαλονίκη: Ξανά πρωταθλήτρια στα πρόστιμα – Λουκέτο σε 2 καταστήματα

Θεσσαλονίκη: Ξανά πρωταθλήτρια στα πρόστιμα – Λουκέτο σε 2 καταστήματα

Τι βρέθηκε από τους ελέγχους της αστυνομίας για τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού

Πρωταθλήτρια στα πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό αναδείχθηκε ξανά η Θεσσαλονίκη το τελευταίο 24ωρο, «ισοβαθμώντας» στην πρώτη θέση με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καθώς έπειτα από τους ελέγχους της αστυνομίας στις δύο περιοχές επιβλήθηκαν συνολικά από 39 πρόστιμα των €150 για μη τήρηση των μέτρων. Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη επιβλήθηκε και «λουκέτο» για 15 μέρες σε 2 καταστήματα στα οποία βρέθηκαν υπεράριθμοι πελάτες. Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για ένα μίνι μάρκετ στην περιοχή της Μοναστηρίου και ένα κυλικείο.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Δευτέρα 5 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 40.319 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

• 7 παραβάσεις και 1 σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε 2 καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 786 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 68 άτομα.

• 4 για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τα οποία 2 στην Κρήτη και από 1 στην Κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 150 σχετικές παραβάσεις.

• 2 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 210 σχετικές παραβάσεις.

• 224 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ ως ακολούθως:

39 στην Κεντρική Μακεδονία,

39 στη Θεσσαλονίκη,

29 στη Στερεά Ελλάδα,

29 στο Βόρειο Αιγαίο,

23 στη Θεσσαλία,

11 στη Δυτική Ελλάδα,

11 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

10 στην Κρήτη,

9 στην Πελοπόννησο,

9 στην Αττική,

8 στα Ιόνια Νησιά και

7 στην Ήπειρο.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 18.773 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 18.757 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 16 των 300 ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

πηγή: typosthes.gr
Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια