Θεσσαλονίκη: «ΟΧΙ» στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου λόγω COVID – «Ναι» στη δοξολογία!

Θεσσαλονίκη: «ΟΧΙ» στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου λόγω COVID – «Ναι» στη δοξολογία!

Μπορεί η κυβέρνηση δια στόματος Στέλιου Πέτσα να ανακοίνωσε την ακύρωση της μαθητικής και της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου λόγω κορωνοϊού, ωστόσο η Θεσσαλονίκη θα γιορτάσει υπό ειδικές συνθήκες τον Πολιούχο και την απελευθέρωση της πόλης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr, η καθιερωμένη δοξολογία της 26ης Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό «Αγίου Δημητρίου» θα πραγματοποιηθεί με μέτρα για τον κορωνοϊό, παρουσία και της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Πιο συγκεκριμένα, υποχρεωτική θα είναι η μάσκα, ο μέγιστος αριθμός ατόμων που πρόκειται να παραστούν στη δοξολογία δεν θα ξεπεράσει τα 50 άτομα, ενώ θα τηρηθούν και οι αποστάσεις στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορωνοιού.

Το «ΟΧΙ» του ιού στην παρέλαση

Η κυβέρνηση και το ΓΕΕΘΑ δεν θέλει να πρωτοστατήσει σε συγκεντρώσεις με μεγάλο αριθμό ατόμων, ακόμη και αν πρόκειται για την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό του «ΟΧΙ».

Παρόλα αυτά, εδώ και καιρό, είχε ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για τη συμμετοχή τμημάτων του στρατού στην παρέλαση, καθώς μέχρι τελευταία στιγμή τηρούνταν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις, ακόμη κι αν ήταν “κοινό μυστικό” πως θα υπήρχε αναβολή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, 2.500 άτομα διαφόρων στρατιωτικών Τμημάτων είχαν κληθεί να παρουσιαστούν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Σέδες, προκειμένου να πραγματοποιήσουν δοκιμαστικές πρόβες για την παρέλαση, συντήρηση και στάθμευση/φύλαξη.

Ταυτόχρονα, στο Γ’ Σώμα Στρατού Θεσσαλονίκης τα οργανικά τμήματα είχαν ήδη ξεκινήσει τις πρόβες, ενώ στις 19 του μηνός επρόκειτο να έρθουν και οι υπόλοιποι από τις άλλες μονάδες προκειμένου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες ενέργειες, να διαπιστωθεί αν θα χρειαστεί να συμπληρώσουν κάποιο ελλιπές τμήμα.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη απόφαση είχε παρθεί και για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, τότε όμως η Ελλάδα βρισκόταν σε γενικό lockdown.

Πηγή: thesstoday.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια