Έμφαση στη μουσική και στη διακόσμηση, τήρηση μέτρων και αποφυγή συνωστισμού σχεδιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης
Διαφορετικά θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα στην πόλη μας με την κεντρική διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης να προσαρμόζει τις εορταστικές της εκδηλώσεις στα δεδομένα της πανδημίας. Η μουσική θα είναι το κυρίαρχο στοιχείο, και η γιορτινή όψη με προσεγμένο στολισμό, ενώ θα τηρηθούν όσα προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ για την πρόληψη εξάπλωσης του κορωνοϊού.
«Αναγκαστήκαμε να κάνουμε ανασχεδιασμό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Δώσαμε βάρος στην ασφάλεια των κατοίκων, των επισκεπτών και των εργαζομένων. Μπορεί στη Θεσσαλονίκη να μην έχουμε πολλά κρούσματα, όμως η χώρα βιώνει μια αναζωπύρωση, και όλα δείχνουν πως έχουμε ένα νέο κύμα έξαρσης της πανδημίας. Οπότε για τα Χριστούγεννα δεν σχεδιάζουμε μεγάλες εκδηλώσεις με συγχρωτισμό κόσμου. Αυτό είναι κάτι που θα αποφύγουμε», δήλωσε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού κυρία Μαρία Καραγιάννη. Υπογράμμισε πως κάθε δράση που θα γίνει θα τηρεί απόλυτα τα προβλεπόμενα μέτρα που ορίζει ο ΕΟΔΥ.
«Με αυτά τα δεδομένα δώσαμε βαρύτητα στον στολισμό της πόλης. Θα αξιοποιήσουμε το υλικό που έχουμε από τον εορτασμό των προηγούμενων Χριστουγέννων, ενώ θα προσθέσουμε και νέο υλικό. Φυσικά και θα γίνει άναμμα δέντρου, όμως περισσότερα θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε προσεχώς», σχολίασε η αντιδήμαρχος.
Εξετάζεται, όπως μας είπε, το αν θα υπάρχει το «Παιδικό Χωριό» και η «Χριστουγεννιάτικη Αγορά» καθώς ο χώρος που φιλοξενούνταν πέρυσι δεν ανταποκρίνεται στις οδηγίες του ΕΟΔΥ. «Έχουμε υπόψη δύο άλλους χώρους. Θα δούμε αν μπορούν να φιλοξενηθούν εκεί», σημείωσε η κυρία Καραγιάννη.
Μουσικές στους δρόμους