Πώς θα γιορτάσει τα πρώτα Χριστούγεννα με κορωνοϊό η Θεσσαλονίκη

Πώς θα γιορτάσει τα πρώτα Χριστούγεννα με κορωνοϊό η Θεσσαλονίκη

Έμφαση στη μουσική και στη διακόσμηση, τήρηση μέτρων και αποφυγή συνωστισμού σχεδιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης

Διαφορετικά θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα στην πόλη μας με την κεντρική διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης να προσαρμόζει τις εορταστικές της εκδηλώσεις στα δεδομένα της πανδημίας. Η μουσική θα είναι το κυρίαρχο στοιχείο, και η γιορτινή όψη με προσεγμένο στολισμό, ενώ θα τηρηθούν όσα προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ για την πρόληψη εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Αναγκαστήκαμε να κάνουμε ανασχεδιασμό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Δώσαμε βάρος στην ασφάλεια των κατοίκων, των επισκεπτών και των εργαζομένων. Μπορεί στη Θεσσαλονίκη να μην έχουμε πολλά κρούσματα, όμως η χώρα βιώνει μια αναζωπύρωση, και όλα δείχνουν πως έχουμε ένα νέο κύμα έξαρσης της πανδημίας. Οπότε για τα Χριστούγεννα δεν σχεδιάζουμε μεγάλες εκδηλώσεις με συγχρωτισμό κόσμου. Αυτό είναι κάτι που θα αποφύγουμε», δήλωσε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού κυρία Μαρία Καραγιάννη. Υπογράμμισε πως κάθε δράση που θα γίνει θα τηρεί απόλυτα τα προβλεπόμενα μέτρα που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

«Με αυτά τα δεδομένα δώσαμε βαρύτητα στον στολισμό της πόλης. Θα αξιοποιήσουμε το υλικό που έχουμε από τον εορτασμό των προηγούμενων Χριστουγέννων, ενώ θα προσθέσουμε και νέο υλικό. Φυσικά και θα γίνει άναμμα δέντρου, όμως περισσότερα θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε προσεχώς», σχολίασε η αντιδήμαρχος.

Εξετάζεται, όπως μας είπε, το αν θα υπάρχει το «Παιδικό Χωριό» και η «Χριστουγεννιάτικη Αγορά» καθώς ο χώρος που φιλοξενούνταν πέρυσι δεν ανταποκρίνεται στις οδηγίες του ΕΟΔΥ. «Έχουμε υπόψη δύο άλλους χώρους. Θα δούμε αν μπορούν να φιλοξενηθούν εκεί», σημείωσε η κυρία Καραγιάννη.

Μουσικές στους δρόμους

hristoygenna.jpg
hristoygenna.jpg

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και στη μουσική! Και μέσα από αυτήν θα ενισχυθεί η εορταστική ατμόσφαιρα στην πόλη. «Θα αξιοποιήσουμε την Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου που θα παίξει σε μικρά σχήματα σε διάφορα σημεία της πόλης, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα», ανέφερε η αντιδήμαρχος. «Μετά από αυτή την δοκιμασία που ζούμε όλοι με την πανδημία, ο κόσμος δικαιούται να ζήσει το κλίμα των γιορτών», τόνισε.

Τουρισμός σε πιο εναλλακτικές μορφές

Αναφορικά με την προσέλκυση τουριστών η κυρία Καραγιάννη σημείωσε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης θα στραφεί στην προώθηση πιο εναλλακτικών μορφών τουρισμού που στηρίζουν την βιώσιμη ανάπτυξη και αειφορία, και τις συνδυαστικές αποδράσεις. «Η Θεσσαλονίκη είναι ένας αστικός προορισμός. Όπως γνωρίζετε το καλοκαίρι δεν πήγε καλά το τουριστικό κομμάτι λόγω της πανδημίας. Σίγουρα θέλουμε να έρθουν τουρίστες στην πόλη, όχι όμως μαζικά. Θα προσανατολιστούμε στην προώθηση δράσεων που να έχουν την πόλη μας ως επίκεντρο και συμπληρωματικούς προορισμούς με ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον πχ Βεργίνα, Όλυμπος. Θέλουμε να εστιάσουμε στην προώθηση εναλλακτικών τρόπων τουρισμού με ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Σίγουρα αυτό θα είναι σκεπτικό μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του 2021», σημείωσε η αντιδήμαρχος.

Εξάλλου σημείωσε πως ο δήμος εξετάζει και την συνέχεια διαδικτυακής προβολής της πόλης μας, σε συνεργασία με εταιρία marketing και με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης. Το πώς θα εξελιχθεί αυτό το κομμάτι, θα εξαρτηθεί και από την πορεία της πανδημίας.

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια