Κ. Μητσοτάκης: Αδιανόητο ένα νέο lockdown - Δραστικά μέτρα τους επόμενους μήνες αν χρειαστεί (VIDEO)

Κ. Μητσοτάκης: Αδιανόητο ένα νέο lockdown - Δραστικά μέτρα τους επόμενους μήνες αν χρειαστεί (VIDEO)

Ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης δραστικών μέτρων τους επόμενους μήνες λόγω της πορείας του κορωνοϊού, άφησε σήμερα ο πρωθυπουργός σε συζήτηση που είχε πριν λίγο στη Αθήνα με τον ιστορικό και συγγραφέα Yuval Noah Harari, με στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum 2020

«Είναι πολύ δύσκολο σχεδόν αδιανόητο να πάμε σε ένα δεύτερο lockdown. Αλλά υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό. Αν μπορούμε να ζούμε με τον κορωνοϊό ισορροπώντας μεταξύ της οικονομικής κανονικότητας και σε ένα υπό πίεση σύστημα υγείας. Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει σε αυτό. Έχουμε δύο- τρεις μήνες μπροστά. Ελπίζουμε να μην πάρουμε δραστικά μέτρα αλλά κανείς δεν μπορεί να το πει βεβαιότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα, υπογραμμίζοντας πως η χρήση μάσκας δεν είναι πολιτική θέση άλλα πράξη αυτοπροστασία και αλληλεγγύης. «Δεν προστατεύουμε μόνο τους εαυτούς μας αλλά και τις οικογένειές μας, γιατί ξέρουμε ότι η μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού είναι ενδοοικογενειακή» ανέφερε.

Έφερε ως παράδειγμα τον Αμερικανό πρόεδρο, στον οποίο ευχήθηκε τα καλύτερα για την πορεία της υγείας του. «Ο ιός» είπε ο πρωθυπουργός «είναι δημοκράτης. Δεν κάνει διακρίσεις. Μπορεί να πλήξει όλους ακόμα από τον πιο ισχυρό άνθρωπο στον κόσμο μέχρι του πιο ευάλωτους».

Πηγή: thessnews.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια